Razpisan je literarni natečaj v sklopu festivala mladinske književnosti Bralnice pod slamnikom

Tudi v tem šolskem letu Miš založba skupaj s Knjižnico Domžale, Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS in Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin organizira festival mladinske literature Bralnice pod slamnikom, in sicer med 23. in 30. majem 2013.

Cilj festivala Bralnice pod slamnikom je promocija branja in strpnosti. V tem šolskem letu so izbrali tematiko: zamolčane zgodbe, skrite težave in problemi odraščajoče mladine. Tako se bodo delno vsebinsko povezali tudi z otroškimi parlamenti v tem šolskem letu (Odraščanje).

Organizatorji festivala mladinske literature Bralnice pod slamnikom želijo, da bi mladi brali, se pogovarjali in ustvarjali več mesecev in da bi bili festivalski dogodki pravzaprav praznični zaključek večmesečnega procesa. Med drugim v spodbudo razpisujejo literarni natečaj, primeren predvsem za učence 3. triletja, pa tudi že za učence 2. triletja.

Učenke in učence vabijo, da nadaljujejo pisanje zgodbe, ki jo je začel pisatelj Slavko Pregl:

ZAMOLČANA ZGODBA

V križišču blizu šole, kjer je divji kostanj s širokimi listi lepo varoval pred pozno pomladno vročino, je Peter dohitel Blaža.
»Hej, stari, a si slišal za Majo…?« je zasoplo zaklical. »S to težko torbo sem komaj prihropel do tebe. Še dobro, da bo kmalu konec.«
»Ja,« je prikimal Blaž.
»Kaj – ja? A je dobro, da bo konec ali si slišal za Majo?« se je mrščil Peter.
»Ja oboje. Dobro da bo konec in slišal sem za Majo,« se je zarežal Blaž.
»Ampak, kdo bi si mislil …«, je nadaljeval Peter.
»Je, kar je. Ko me je poklicala Pika, tudi jaz nisem mogel verjeti. Ampak Pika ne laže in pravi, da je to tudi Janja prijavila na fejsbuku. Bo že res,« je hladno razložil Blaž. »Punci se je pač strgalo.«
Potlej se je ustavil in mirno pogledal Petra naravnost v oči.
»Roko na srce,« je rekel, »saj bi se meni tudi.«

Več informacij o razpisanem natečaju: Natečaj 2013

 

Komentarji uporabnikov
Tagi