Razpis za posredovanje predlogov za podelitev priznanj Občine Domžale v letu 2013

Na spletni strani Občine Domžale je objavljen Razpis za posredovanje predlogov za podelitev priznanj Občine Domžale v letu 2013. Predloge lahko posredujejo politične stranke, posamezniki, pravne osebe, druge organizacije, skupnosti in društva ter drugi najkasneje do vključno 31. januarja 2013.

Odbor za občinska priznanja, proslave in prireditve je v skladu z 12. členom Odloka o priznanjih Občine Domžale (Uradni vestnik Občine Domžale, št. 10/09) razpisal naslednja priznanja:

NAZIV ČASTNEGA OBČANA

Kriteriji za podelitev naziva častni občan so izjemni dosežki življenjskega dela, ki ga odlikujejo: vizionarstvo, dobrobit, sodelovanje in skrb za blaginjo občine ali promocijo občine.

PLAKETE OBČINE DOMŽALE

Plakete Občine Domžale so:

  • zlata plaketa Občine Domžale
  • srebrna plaketa Občine Domžale
  • bronasta plaketa Občine Domžale

Zlata plaketa se podeli za življenjsko delo, pomembne obletnice uspešnega dela, ali za vrhunske uspehe in dosežke, ki so pomembni za razvoj in ugled Občine Domžale.

Srebrna plaketa se podeli za vrsto odmevnih dosežkov v daljšem časovnem obdobju, pomembnih za razvoj in ugled Občine Domžale.

Bronasta plaketa se podeli za odmevne uspehe v zadnjem obdobju – kot spodbuda za nadaljnje ustvarjalno delo.

V posameznem letu se lahko podeli največ ena zlata, dve srebrni in tri bronaste plakete.

NAGRADE OBČINE DOMŽALE

Nagrado za uspešno delo se podeli za delovanje v daljšem časovnem obdobju na naslednjih področjih: kultura, šport in rekreacija, vzgoja in izobraževanje, raziskovanje, inovatorstvo, področje socialne in zaposlovalne politike, področje gospodarstva, organizacijsko delo v posameznem društvu, zdravstvo, civilna zaščita, varnost in promocija občine ter druge dejavnosti.

V posameznem letu se lahko podeli največ pet nagrad.

Predloge posredujejo politične stranke, posamezniki, pravne osebe, druge organizacije, skupnosti in društva ter drugi najkasneje do vključno 31. januarja 2013 na naslov:

OBČINA DOMŽALE
Občinski svet
Ljubljanska 69
1230 DOMŽALE

Več informacij o razpisu in obrazec za predloge pa najdete TUKAJ.
 

Avtor: Občina Domžale, fotografija je simbolična
Komentarji uporabnikov
Tagi