Radomljanke na prvi domači tekmi z jasno željo

Rumenosrčne so sezono 2023/24 odprle s točko v Velesovem, v nedeljskem popoldnevu pa se bodo prvič predstavile še na domači zelenici. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo pred kamero NZS zoperstavila ptujski Dravi.

Mlada zasedba Radomljankam želi dobro predstavo ob uvodnem remiju nadgraditi z zmago, a tudi tokratna naloga ne bo enostavna. V ptujskem klubu so namreč sestavili zanimivo ekipo, v kateri igra nekaj bivših mladinskih reprezentantk, med njimi so Neža Forštnarič, Selma Šabotić, Pia Ciganović, Eva Vidovič in druge, ki so članske izkušnje nabirale predvsem v dresu ŽNK Ptuja.

Drava je v krstno sezono državnega prvenstva zakorakala s porazoma proti Olimpiji in Cerkljam, so pa Ptujčanke v četrtkovem popoldnevu z goloma Anje Lončarič in že omenjene Eve Vidovič dobile pokalno tekmo s Krimom. Radomljanke se bodo pokalnim bojem priključile v četrtfinalu.

V obračun s Štajerkami se podaja mlada ekipa, začetna enajsterica je v Velesovem namreč štela vsega 18,1 leta. Med mlajšimi na zelenici je bila tudi Taia Doles, ki je po spomladanskem debiju v članskem prvenstvu prvič pričela ligaško preizkušnjo. »Na tekmi proti Cerkljam sem bila izredno motivirana, saj mi je trener dal možnost igrati v prvi enajsterici članske ekipe. To je zelo nadgradilo mojo motivacijo,« se preizkušnje na Gorenjskem spominja 16-letnica.

Obračun s Cerkljankami je bil odigran na naravnem igrišču, ki velja za dokaj neugodno, medtem ko bo dvoboj z Dravo potekal na umetni podlagi, s katero so si bližje tako Radomljanke kot Ptujčanke. Velja pa pred nedeljskim spopadom izpostaviti zahtevne vremenske razmere, saj se bo živo srebro povzpelo preko 30 stopinj Celzija. »Pričakujem drugačno tekmo kot proti Cerkljam. Vse se zavedamo, da se bomo morale potruditi in igrati na polno, kot ekipa pa smo motivirane in gremo na zmago,« napoveduje Taia.

Radomljanke so na uvodni ligaški preizkušnji prikazale predstavo, ki obeta, zmanjkal je zgolj natančnejši zaključek akcij. S tem se strinja tudi mlada vezistka: »Iz analize tekme proti Cerkljam smo ugotovile, da moramo biti bolj konkretne pri zaključku napada in bolj organizirane v fazi napada. Po srečanju v Velesovem smo se na treningih posvečali predvsem ekipni taktiki v obrambi in napadu.«

Rumenosrčne po uvodnem gostovanju pri Cerkljankah v drugem krogu ŽNL Triglav Zdravje niso imele tekmovalnih obveznosti, Taia pa je bila del sedmerice igralk ŽNK Radomlje Medex na pripravah kadetske izbrane vrste. »Reprezentanca je vedno dober izziv. Z reprezentančnih priprav se vedno vračam še bolj motivirana in pripravljena za nove tekme,« še pravi mlada vezistka rumenih.

Nedeljski obračun v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 11. uri, kljub prenosu na spletni strani NZS pa vas vabimo, da rumenosrčne podprete z obiskom tekme.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje Medex

Tagi