Pustno vodenje po Vilinskem Homcu

Vabljeni na praznično vodenje po Vilinskem Homcu!

V soboto, 10. februarja 2024, se bomo dobili na dvorišču Gostilne Repanšek in se skupaj v pustnih maskah odpravili na praznično vodenje po Vilinskem Homcu. Na pot nas bodo popeljali interpretativni vodniki, v gozdu bomo poleg vilinskih bitij srečali tudi skavte, ki nas bodo popeljali v svet nabiralništva.

Odpravimo se na dolgo potovanje čez Vilinski Homec, da povrnemo ljudem prijateljstvo z vilinci in si pridobimo vilinsko nagrado. Na poti bomo zbrali 6 vilinskih predmetov in poiskali 5 vilinskih ključev. Pot nas bo vodila ob hudourniški reki Kamniški Bistrici, na vilinski stezi bomo spoznali zdravilne rastline, zajeli vodo iz čudežnega studenca in prisluhnili vilinskemu petju vil rusalk, obiskali vilinsko mesto Pikel, se preizkusili v vilinskem letenju in še in še… Na celotnem potovanju nas bo spremljala vila Pika, na Homški učni poti pa bomo izvedeli še marsikaj o tem zanimivem kraju. Več o Vilinskem Homcu si lahko prebereš tukaj.

Vilinska beležka nam odpre pot do vseh doživetij na poti, z njo vstopimo v pravljični svet vilincev, spoznamo skavtske vrline, se naučimo marsikaj o zeliščih, pa mlinih in mlinarjih… Cena posamične Vilinske beležke je 7 EUR.  Priporočena starost otrok je 6+.

Otroci vabljeni, da skupaj spoznamo čudoviti svet vil in vilincev!

Karin Božič Zupančič; Foto: Visit Domžale

 

Tagi