Prvi trening ekipe Domžale Tigers

Marsikdo še ne ve, da ameriški nogomet, ki je čedalje bolj priljubljen v Sloveniji in v Evropi, lahko trenirate tudi v Domžalah, natančneje v Športnem parku v Radomljah, kjer Domžale Tigers klub izvaja treninge. Že čez teden dni pa bodo v Domžale Tigers uvedli novost.

Domžale Tigers je klub ameriškega nogometa iz Domžal. V zadnjem letu so z mlajšimi selekcijami trenirali predvsem brezkontaktni ameriški nogomet, t.i. flag football. S 27. septembrom 2014, pa se širijo tudi v tackle različnico, torej pravi ameriški nogomet.

Kot so povedali v Domžale Tigers je prvi trening namenjen vsem fantom starejšim od 14 let, saj bodo tackle igrali tako z mlajšo, kot tudi starejšo ekipo. Na prvem treningu se bo spoznavalo tehnične elemente podiranja, napada, obrambe in pravila igre. Na trening vabijo vse, ki imajo radi agresivne ekipne športe in naporne treninge. Na treningu potrebujete športne copate (zaželene so kopačke), kratke hlače in najpomembneje – pogum. Vabljeni v soboto, 27. septembra 2014, ob 9.45 uri v Športni park Radomlje.

Ameriški nogomet je eden najhitreje rastočih športov v Evropi in Domžale Tigers želijo poleg slovenske lige igrati tudi v tujini.

Več o Domžale Tigers si lahko ogledate na njihovi spletni strani ali pa na facebook stani. Bolj obširno bomo klub v kratkem predstavili tudi na našem portalu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Domžale Tigers
Tagi