Prvi največji sejem za ljubitelje živali to nedeljo v Domžalah

Žurnal24.si v organizaciji s Kinološko zvezo Slovenije organizira velik Sejem za ljubitelje živali, ki bo potekal v nedeljo 13. septembra 2015 od 8.30 do 18.30 ure v Češminovem parku v Domžalah. Rdeča nit dogodka je odgovorno skrbništvo živali ter odnos žival – otrok. Na sejmu bodo številne živali in zanimive stojnice, delavnice za otroke, brezplačno jahanje, predstavitve kinoloških disciplin in delovnih psov ter bogat dobrodelni srečelov.

V okviru prvega Sejma za ljubitelje živali bo Kinološka zveza Slovenija pripravila svoj prvi Kinološki dan, kjer se bodo predstavili psi preko zanimivih disciplin in dela. Pozornost bo namenjena tudi poteku šolanja mladih psov in psov azilašev. Prav tako pa bo mogoče videti tudi številne pasje discipline, kot so agility, ples s psom, Fly Ball, Rally Obedience …

Na prireditvi bodo med drugim sodelovali člani in konji s Konjeniškega kluba Gibanje, živali s kmetije iz Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Člani društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo bodo predstavili udave, pitone, ptičje pajke, bradate agame, stepskega varana in druge zanimive insekte.

S svojimi pticami se bo pridružilo Društvo za ljubitelje ptic Lišček Kranj, spoznali boste lahko male in velike papige, kanarčke, eksote in druge ptice. Svoje mesto pa bodo na sejmu dobila tudi mnoga dobrodelna društva in Zavetišče za zapuščene živali Horjul. Svoj predstavitveni dan bo imela tudi Osnovna šola Domžale.

Na dogodku bo potekal srečelov, s pomočjo katerega se bo zbiral denar za prvega psa pomočnika v Sloveniji. Psa bodo predali družini z dvema šestletnima fantkoma, ki imata hudo obliko avtizma – družino so zbrali na Zvezi prijateljev mladine. Tu je članek o družini: http://www.zurnal24.si/sanja-o-njunem-glasu-da-jo-pokliceta-mama-avtizem-pes-pomocnik-clanek-251881

Vstopnina:

  • Invalidi in otroci do tretjega leta starosti: brezplačen vstop
  • Otroci od 3 – 15 let: dva evra
  • Odrasli: pet evrov
  • Družinska vstopnica: 12 evrov

Na Sejem za ljubitelje živali bo dovoljen vstop tudi psom. Vsi psi morajo biti na povodcu in cepljeni proti steklini, zato prinesite s seboj njihov potni list, kjer je dokazilo o cepljenju.

Več informacij o prihajajočem sejmu najdete na spletni strani http://www.zurnal24.si/vrt-in-zivali ali na njihovi FB strani https://www.facebook.com/events/1465332497092819/.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Profimedia
Tagi