Prometne zapore ob dveh velikih kolesarskih prireditvah v Domžalah

Tradicionalni kolesarski festival Maraton Franja BTC CITY, ki bo potekal od 9. do 11. junija 2017, bo tudi letos potekal v občini Domžale.

Junija bodo Domžale gostile kar dva velika kolesarska dogodka v okviru Maratona Franje BTC CITY, Kronometer Ljubljana-Domžale-Ljubljana, in sicer v petek, 9. junija 2017, dan kasneje pa še Hoferjev Družinsko šolski maraton. 16. junija 2017 pa bo skozi domžalsko občino potekala tudi 2.etapa Dirke po Sloveniji.

V tem času bodo zaradi kolesarskih prireditev na območju občine Domžale potekale kratkotrajne prometne zapore na trasah vseh treh kolesarskih prireditev.

Kronometer Ljubljana – Domžale – Ljubljana – petek, 9. junij 2017
Kronometer Ljubljana – Domžale – Ljubljana, ki je bil v lanskem letu v Domžalah izveden drugič in po besedah organizatorjev, je poleg državnega prvenstva v kronometru za vse kategorije tudi edina ženska dirka za profesionalne kolesarke pri nas.

Start in cilj dirke bo na Ameriški ulici v ljubljanskem BTC City-u pred poslovno stavbo. Tekmovalci bodo s startnega mesta zavili desno na Šmartinsko cesto, dirko pa nadaljevali čez obvoznico in po regionalni cesti mimo avtocestnega priključka Lj. Sneberje do Šentjakoba. Od tam bodo pot nadaljevali po regionalni cesti mimo Dragomlja do Domžal. V strogem centru se bodo kolesarji nato podali nazaj proti Šentjakobu, nato pa po isti poti odpeljali nazaj proti startu/cilju.

Za nemoten in varen potek dirke bo potrebna zapora celotne trase kronometra za ves promet med 15:00 in 21:00. Obvoz za vsa vozila bo potekal na relaciji Ljubljana – Črnuče – Trzin – Domžale in obratno. Prav tako bo obvoz v obe smeri urejen tudi po avtocesti med priključkoma Lj. Vzhod in Domžale.

Hofer družinski-šolski maraton – sobota, 10. junij 2017
Dobrih dvajset kilometrov dolg maraton bo potekal iz središča BTC CITY mimo Šentjakoba, Pšate, Bišč in Ihana do Domžal, kjer je predviden edini postanek ter preko Dragomlja nazaj do cilja v BTC CITY-u. Glede na dolgoletne izkušnje in trend večanja števila rekreativnih kolesarjev organizator predvideva rekordno udeležbo družin na maratonu. Že sedaj vabimo vse družine iz občine Domžale, naj se v čim večjem številu udeležijo največjega kolesarskega praznika pri nas.

Na omenjenih lokacijah se predvidevajo zapore prometa do 60 minut.

Dirka po Sloveniji, 2. etapa
Zaradi kolesarske Dirke po Sloveniji bo 16. junija med 11. in 13. uro na cestah na relaciji Volčji Potok – Radomlje – Količevo – Dob – prihajalo do kratkotrajne popolne zapore. Vljudno vas prosimo za strpnost in razumevanje.

Zaradi kolesarskih prireditev bodo popolne zapore:

9. junija 2017 med 15. in 21. uro, križišča lokalnih občinskih cest z državnimi cestami v Občini Domžale, zaradi izvedbe kolesarske prireditve »MARATON FRANJA – VOŽNJA NA ČAS«.

10. junija 2017 med 16. in 18:20 uro, zaradi izvedbe kolesarske prireditve »MARATON FRANJA HOFER DRUŽINSKO – ŠOLSKI MARATON« na naslednjih občinskih cestah:

  • JP 571011 – Dragomelj,
  • LC 071011 – Dragomelj – Beričevo,
  • LC 073091 – Selo pri Ihanu – Pšata,
  • LC 071063 – Ihan – Dol pri Ljubljani,
  • LC 071062 – Zaboršt – Ihan,
  • LC 071351 – Kopališka cesta,
  • LZ 071261 – Karantanska cesta,
  • LZ 071281 – Toko – gostilna Keber (Slamnikarska cesta),
  • LK 071551 – Ulica Matije Tomca
  • križišča lokalnih občinskih cest z državnimi cestami v Občini Domžale.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Občina Domžale, Urad župana

Tagi