Prihajajo tradicionalne ihanske veselice, vključno z Žar mojstrom 2016

Tik pred vrati so tradicionalne ihanske veselice, ki vsako leto potekajo drugi vikend v mesecu juliju pod velikim šotorom pred gasilskim domom v Ihanu. Poleg tradicionalnih veselic bo tudi letos potekalo tekmovanje, kjer bodo izbirali žar mojstra v amaterski in profi verziji in sicer že 14. zapovrstjo.

Tudi letos ihanski gasilci v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pripravljajo tekmovanje za Žar mojstra 2016, na katerem se bodo tekmovalci pomerili v profesionalni in amaterski kategoriji in sicer v soboto, 9. julija 2016. Pri tem tekmovanju mora tekmovalec pripraviti 5 porcij, na običajen ali izviren način priprave žar jedi s prilogo. Jed se bo pripravljala pred komisijo in gledalci pod posebnimi pogoji.

Tekmovanje za naziv Žar mojster 2016 bo potekalo v skladu s pravili in pod budnim očesom ocenjevalne komisije, katere člani bodo iz vrst Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Vsi pa bodo morali v 80 minutah iz svinjskega mesa Mesar Anton iz Kamnika in začimb KOTANYI, na slasten in izviren način pripraviti jed z žara, ki bo prepričala komisijo, da si prav oni zaslužijo lovoriko Žar mojster 2016. Vse mojstrovine bodo ocenjene in nagrajene z bogatimi nagradami.

Tradicionalne Ihanske veselice
Poleg tekmovanja v peki na žaru za naziv Žar mojster Ihan 2016, bodo potekale tudi tradicionalne ihanske veselice. Ihanski gasilci bodo za vas pripravili sveže pečene odojke in druge mesne dobrote ter poskrbeli za pestro izbiro osvežilnih pijač. Vse prireditve se bodo odvijale na prireditvenem prostoru ob gasilskem domu, ob vsakem vremenu. V petek 8. julija vas bo zabaval Dejan Vunjak in Brendijeve barabe. Naslednji dan v soboto, 9. julija pa ihanske gasilce in obiskovalce obišče skupina Gamsi, kot gost večera pa bo tako kot lani nastopil Vili Resnik.

Kako je bilo lani na tradicionalnih ihanskih veselicah si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi