Prihaja veliki koncert dalmatinskih klap v Hali Komunalnega centra Domžale

Na naša vrata je že potrkala pomlad. Letni čas, ko ne razmišljamo samo o spomladanskih opravilih, temveč počasi že začenjamo planirati svoj letni dopust. Marsikoga bo poleti pot zanesla v Dalmacijo. Saj poznate: vroče sonce, toplo morje, ribe, škampi, dobro vino in dalmatinske pesmi, ki dišijo po morju. Še prej preden se boste odpravili v Dalmacijo na dopust, pa bo ta sama prišla v naše kraje. In to že zelo kmalu!

V soboto, 12. aprila 2014, ob 19.30 uri, bo v Hali Komunalnega centra Domžale veliki koncert dalmatinskih klap. Nastopili bosta namreč trenutno najboljši klapi in sicer Klapa Cambi in Klapa Intrade s Tomislavom Bralićem. Večer pa bo popestrila tudi Nuša Derenda.

Navdušenje občinstva ne glede na leta in spol, ki si ogledajo kakšen takšen koncert, nad klapami in pesmimi, ki dišijo po morju, je vedno izjemno. Glasba klapa je oblika tradicionalnega a cappela petja v Dalmaciji. Slavisti besedo klapa prevajajo kot skupino prijateljev, kot glasba pa ima svoje korenine v primorskem cerkvenem petju.

Klapa Cambi
Klapa Cambi je bila ustanovljena leta 1986 in od takrat deluje v okviru KUD-a “Cambi” iz Kaštel Kambelovca. Ime izvira iz priimka plemiške družine Cambi. Klapa je širšem občinstvu bolj znana postala leta 1991, po svojem prvem nastopu na 'Festivalu dalmatinskih klapa' v Omišu.

Gre za eno izmed najboljših in najbolj znanih hrvaških klap, ki si je skozi leta svojega delovanja prislužila številne nagrade in priznanja. Z vrhunsko izvedbo tradicionalnih dalmatinskih ter zabavnih pesmi redno navdušujejo svoje občinstvo, prav osupljiva pa je harmonija, ustvarjena med dalmatinsko glasbeno dediščino in sodobnimi glasbenimi gibanji. Pri njihovih nastopih je čutit iskreno ljubezen do klapske glasbe, kar dodatno prispeva h kvaliteti izvedbe in jim zagotavlja vedno večji in širši krog poslušalcev. Svežino in originalnost ustvarjajo skozi na prvi pogled nezdružljiv repertoar, na katerem se nahajajo tako avtohtone dalmatinske pesmi, brezčasni klapski evergreeni, kot tudi neponovljive interpretacije sodobnih pop-rock komadov.

Klapa Cambi (Foto: www.cambi.hr).

Klapa Intrade
Klapa Intrade deluje od leta 1985, v zadnjih letih pa jo zagotovo lahko umestimo med najbolj priljubljene hrvaške klape, ki ustvarja edinstvene koncertne spektakle po športnih dvoranah in stadionih ter kontinuirano dela turneje širom Evrope. Za klapo je na začetku kariere bil značilen predvsem komoren ton, ki ga negujejo še danes, skrbno razdelani interpretaciji ter dinamično niansiranje tkiva. V zadnjih nekaj letih nastopajo tudi na festivalih zabavne glasbe, kjer – predvsem zaradi specifične interpretacije njihovega člana Tomislava Bralića – prejemajo laskava priznanja in nagrade. S svojim raziskovanjem in izvedbo zadarskega avtohtonega večglasnega petja so si prislužili spoštovanje in priznanje v hrvaških kulturnih krogih ter so skozi brezhibni glasbeni izraz postali ena najbolj prepoznavnih klap.

Klapa Intrade in Tomislav Bralić (Foto: www.scardona.hr).

Skratka v soboto, 12. marca 2014, ob 19.30 uri bo v Hali Komunalnega centra Domžale dišalo po Dalmaciji, saj bosta tam nastopili dve izjemni dalmatinski klapi, ki vam bosta pričarali prijeten večer in prelepe spomine.

Cena vstopnice v predprodaji je 20 €, na dan koncerta pa 25 €. Dobite jih lahko na vseh Eventimovih prodajnih mestih, Petrolovih bencinskih servisih in v poslovalnicah Pošte Slovenije.

Nova nagradna igra, ki vam lahko prinese brezplačno vstopnico!

Pred časom smo objavili nagradno igro v kateri smo vas povprašali kaj je klapa. Na naše uredništvo je prispelo izredno veliko pravilnih odgovorov, kar govori o tem, da je za koncert izredno zanimanje. Izžrebani sta bili dve nagrajenki, ki bosta prejeli vsaka po dve brezplačni vstopnici za sobotni koncert:

  • Tanja Kobav
  • Andreja Podjed

Nagrajenki bosta vstopnici lahko vzdignili z osebnim dokumentom pred začetkom koncerta na vhodu v dvorano.

Podarili pa bomo še dvakrat po dve vstopnici in sicer ju bosta prejela dva izžrebana srečneža, ki bosta pravilno odgovorila na vprašanje, ki se glasi: Katera gostja bo popestrila veliki sobotni koncert dalmatinskih klap v Hali Komunalnega centra Domžale?

Če ste prebrali prispevek, potem odgovor že veste, zato ga nemudoma pošljite na elektronski naslov info@domzalec.si do četrtka, 10. aprila 2014 (do 24. ure). Izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov bomo izžrebali dva dobitnika, ki bosta prejela po dve brezplačni vstopnici za veliki koncert dalmatinskih klap v Hali Komunalnega centra Domžale.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi