Prihaja pester vikend dogodkov na Veliki planini!

Prihajajoči vikend bo pestro dogajanje tako na Veliki planini kot tudi pod njo! Za naše najmlajše pripravljajo otroške delavnice pred Preskarjevim muzejem s pastirico Andrejo, družine pa vabijo na voden ogled po Veliki planini. Ko se boste vračali v dolino, obiščite tržnico unikatnih izdelkov na spodnji postaji nihalke ob letnem vrtu gostilne Pod žičnico.

V kolikor bi vikend radi preživeli v dolini Kamniške Bistrice, pa vas v družbi Velika planina d.o.o. vabijo v Kamp Alpe. Na voljo so prostori za šotore ter avtodomove, v bližini kampa pa se nahaja osvežujoča Kamniška Bistrica ter urejena plaža in številna izhodišča za izlet v Kamniško Savinjske Alpe. 

Sobotni vodeni ogled Velike planine
V soboto, 12. avgusta ponovno organizirajo voden ogled Velike planine, s pričetkom ob 10.30 na najvišji točki Velike planine, Gradišče. Z lokalnim vodnikom si boste ogledali Preskarjev muzej, jamo Veternico, kapelo Marije Snežne in ostale znamenitosti Velike planine.

Otroška delavnica: Postani pastir za en dan!
V nedeljo, 13.8. vas vabijo pred Preskarjev muzej, kjer bo od 10.00 – 13.00 potekala brezplačna otroška delavnica ''Postani pastir za en dan''. Pastirica bo otroke popeljala skozi življenje pastirja. Dan brez telefona in brez računalnika – S pastirsko palico v roki!

Tržnica unikatnih izdelkov pod Veliko planino
V torek, 15. avgusta bo na spodnji postaji nihalke potekala tržnica unikatnih izdelkov lokalnih in okoliških izdelovalcev. Pričnejo ob 9. uri zjutraj, zaključimo pa pozno popoldan.

V torek, 15. avgusta bo maša v kapeli Marije Snežne ob 13. uri!

Nihalka bo od petka do vključno s torkom vozila od 8.30 do 20.00!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.
Tagi