Prihaja dobrodelni tek »Tečem, da pomagam«

Lions kluba Domžale in Kamnik in Leo klub Kamnik bodo letos znova združili moči pri organizaciji dobrodelnega teka Tečem, da pomagam. Letošnji dobrodelni tek bo potekal v soboto, 24. maja 2014, ob 10 uri v Arboretumu Volčji Potok. Tudi letos bodo tekli na 3 km (kategorija za dečke in deklice) in na 5 km (kategorija ženske in moški). Štartnina, ki jo bodo podarili v dobrodelni namen bo za odrasle 7 eur, za otroke pa 2 eur.

Kot so povedali v Lions klubu Domžale, pripravljajo bogat spremljevalni program za katerega bodo poskrbeli Godba Domžale, folklorni skupini Trzin in Komenda in kamniške mažoretke. Dunja Gačnik, inštruktorica pilatesa iz ŠD Metulj, bo pred tekom poskrbela za nekaj ogrevalnih vaj za tekače, kasneje pa bo zainteresirane povabila v park na “začetni tečaj” pilatesa.

Prireditve se bodo udeležili člani Centra športnikov s posebnimi potrebami Vidim cilj, med njimi tudi vodja in ambasador Centra Alen Kobilica. Pripravili bodo krajšo progo, ki jo bodo pretekli otroci Centra Vidim cilj, ki se bodo skupaj s starši udeležili dobrodelnega teka. Tekla bosta tudi uspešna slovenska športnika: motorist Miran Stanovnik in triatlonec Matic Romšak.

Prireditve se bodo udeležili župani občin: župan občine Domžale Toni Dragar, župan občine Trzin Tone Peršak, župan občine Mengeš Franc Jerič, župan občine Komenda Tomaž Drolec in župan občine Kamnik Marjan Šarec, ki bodo z zavezanimi očmi pretekli progo dolžine 50 m in tako pripomogli k osveščanju javnosti o potrebah slepih in slabovidnih.

Medijski pokrovitelj dogodka bo Radio 1 – Matjaž Lovše. Prisotni bodo lokalni mediji, med njimi bo tudi Domžalec, RTV Slovenija in POP TV.

Zbrana sredstva bodo donirali Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana in sicer za nakup posebnega komunikatorja, ki omogoča lažjo komunikacijo otrokom z motnjami vida in sluha. Potrebujeta ga varovanca Zavoda: deklica in deček iz Domžalske občine. Cena komunikatorja je 5.000 eur in k temu znesku organizatorji dobrodelnega teka želijo prispevati po najboljših močeh, še pravijo v Lions klubu Domžale.

Lani se je dobrodelnega teka v Arboretumu Volčji Potok udeležilo 251 tekačic in tekačev, med njimi so se ga udeležili tudi nekateri znani športniki in okoliški župani, s štartnino pa so skupaj zbrali 1.602 eur, ki so jih darovali v humanitarne namene.

Program:

  • Prijave – od 9.00 dalje
  • Start teka na 3 km in 5 km – ob 10.00
  • Tek skupine Vidim cilj (cca. 300 m)
  • Hoja županov z zavezanimi očmi
Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi