Prihaja Čarobni december, ki bo tudi letos v Domžalah postregel s številnimi čarobnimi prireditvami

Še dober teden nas loči od veselega decembra, ki ga v Domžalah že nekaj let zapovrstjo poznamo pod imenom Čarobni december. Čaroben pa je zato, ker se decembra v Domžalah odvije veliko število čarobnih prireditev in raznih dogodkov za vse generacije. Da se ta čas neizbežno bliža, pove že tudi to, da v teh dneh poteka okraševanje centra Domžal z lučkami in seveda postavljanje posebnega novoletnega drevesca, na katerem bodo lučke zasvetilo v petek, 1. decembra 2017, točno ob 17. uri. Lani smo novoletno drevesce poznali pod imenom Mara, kako pa se bo imenovalo letos, pa še ni znano.

Na križišču Ljubljanske in Savske ceste (nasproti tržnega prostora) delavci elektro podjetja Skočaj že postavljajo posebno novoletno drevesca, ki je sestavljeno iz železnega ogrodja, okraski na njej pa so narejeni iz recikliranih materialov. Letos pa mu bodo dodali še malo zelenja, prav tako narejenega iz recikliranih materialov. Nenavadno drevo pa bo prekrito z varčnimi LED lučkami. Se pravi, da bomo imeli tudi letos EKO novoletno drevesce, na katerem bodo lučke prvič zasvetile v petek, 1. decembra 2017, ob 17. uri, ko bo tudi start v Čarobni december. Takoj po prižigu lučk sledi na tržnem prostoru zabava z Dejanom Vunjekom in Brendijevimi barabami. Že dan prej, v četrtek, 30. novembra 2017, ob 17. uri se odpre domžalsko drsališče v Športnem parku Domžale, kjer pripravljajo tudi spremljevalni program. Na drsališču pa boste lahko brezplačno drsali in se nadrsali vse do začetka pomladi. Del čarobnega decembra bodo okusili tudi najboljši evropski plezalci v lednem plezanju, saj bo v soboto, 2. decembra 2017, med 8. in 20. uro na plezalni steni na Garažni hiši v Domžalah potekalo Evropsko prvenstvo v lednem plezanju.

Čarobnega decembra, ki bo v Domžalah postregel s številnimi prireditvami, ki jih pripravlja Občina Domžale v sodelovanju z nekaterimi organizacijami, se ne veselijo samo najmlajši, ki z velikimi in iskrivimi očmi pričakujejo tri dobre može, temveč smo prav vsi malce po otroško polni pričakovanja in skritega navdušenja. Poleg standardnih dogodkov, brez katerih v mesecu decembru ne gre, bodo na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici pod velikim šotorom, potekale tudi glasbene prireditve. Letos prihajajo Siddharta, Modrijani, Božičkova pumpa … Do finala, 31. decembra 2017, ko bo dopoldan potekalo otroško silvestrovanje in zvečer še silvestrovanje za velike otroke, se bo odvilo veliko število prireditev in dogodkov, ki si jih lahko ogledate spodaj. Nekaj zase boste gotovo našli!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi