Pridružite se dobrodelni akciji zbiranja plastenk

Po izjemnem uspehu lanskoletne akcije je Društvo Junaki 3. nadstropja tudi letos ponovno zagnalo dobrodelno akcijo zbiranja odpadnih plastenk za pomoč otrokom, obolelim za rakom. Akcija bo potekala do 30. septembra, zato vabimo vse, da se ji pridružite in prispevate svoj delček k boljšemu jutri za otroke, ki se borijo s to težko boleznijo.

Tudi zaposleni na Občini Domžale so se pridružili tej pobudi in začeli z zbiranjem odpadnih plastenk. Zbrane plastenke bodo predali Centru za zaščito in reševanje Domžale, kjer bodo poskrbeli za njihov nadaljnji odvoz na izbrana zbirna mesta.

Center za zaščito in reševanje Domžale je v to akcijo vstopil z odprtimi rokami, saj verjamejo, da so otroci njihovi največji prijatelji in občudovalci. Dodatno jih je k sodelovanju spodbudila tudi težka življenjska zgodba njihovega sodelavca, ki se je srečal z rakom pri otrocih.

Vse, ki želite sodelovati, vabimo, da na naslov Centra za zaščito in reševanje Domžale (Količevo 2a, Domžale) prinesete prazne plastenke pijač s prostornino od 100 mililitrov do 3 litrov. Plastenke ne smejo biti stisnjene, na njih pa naj bodo ohranjeni zamaški in črtne kode oziroma etikete. Plastenke bodo zbirali do 25. septembra, nato pa jih bodo odpeljali v izbrane trgovine Lidl, kjer bo v sodelovanju s podjetjem Interzero Slovenija poskrbljeno za njihov odkup in predelavo. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena Društvu Junaki 3. nadstropja.

Vabimo vas, da se pridružite tej akciji in s tem ne samo pomagate otrokom v stiski, ampak tudi prispevate k čistejšemu okolju. Plastenke lahko oddate v izbrane trgovine Lidl ali na Center za zaščito in reševanje Domžale, kjer vam bodo v zahvalo za vašo dobrodelnost z veseljem razkazali svojo opremo.

Naj bo vaša pomoč delček v mozaiku, ki prinaša nasmeh na obraz otrok in njihove družine. Hvala, ker ste del te plemenite zgodbe!

Nina Orehek, foto: Občina Domžale

Tagi