Predavanje za starše: Kdo je glavni, TI ali STROJ?

V mesecu boja proti zasvojenosti pripravlja Center za mlade Domžale v sodelovanju z Logoutom – Centrom pomoči pri prekomerni rabi interneta, predavanje za starše z naslovom Kdo je glavni, TI ali STROJ? Predavanje bo v torek, 22. novembra, ob 18. uri v prostorih Centra za mlade Domžale na Ljubljanski cesti 58 v Domžalah. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

Na predavanju se bomo dotaknili ene najbolj perečih tem – odvisnosti od mobilnega telefona, različnih igric in socialnih omrežij. Kot je pred kratkim opozoril Nacionalni inštitut za javno zdravje, je to ena od oblik zasvojenosti, ki v zadnjem času močno narašča. Slovenskih mladostniki tako na teden uporabljajo internet kar 6,3 dneva, kar je več od evropskega povprečja, ki znaša 5,8 dneva na teden.

Vprašanja, ki jih bomo naslovili na predavanju vključujejo: Kdaj otroku ponuditi mobilne telefone in računalnike? Koliko časa dnevno jih lahko uporabljajo? Kje so meje? Kdaj govorimo o zasvojenosti? Katere so primerne in katere neprimerne vsebine? Kako zaznati spletno nasilje?

Lepo vabljeni!

Avtor: CZM Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi