Pred vrati je 16. Florijanov sejem v Trzinu

Drugi konec tedna v maju bo v Trzinu praznično, zanimivo in veselo. Člani Turističnega društva Kanja Trzin bodo ob pomoči Občine in vrste drugih trzinskih društev in organizacij pripravili že 16. Florjanov sejem, v sklopu katerega bodo, med drugim, predstavili doslej največjo trzinsko klobaso in najdaljšo potico velikanko, trzinski gasilci bodo dobili nov avtomobil, otroci bodo lahko iskali Hribarjev cekin, merili svoje spretnosti na otroški olimpijadi, mladi glasbeniki glasbene šole Lartko pa bodo ob desetletnici svoje šole pripravili slavnostni koncert. Svoje stare, lepo negovane ljubljenčke bodo na najkrajši predstavitvi predstavili ljubitelji oldtimerjev in sploh bo od petka, 8. maja do nedelje, 10. maja v Trzinu za vsak okus nekaj zanimivega.

Dogajanje bodo začeli s koncertom ansambla Manbo Kings v petek zvečer na športnem igrišču ob osnovni šoli v Trzinu. Tam bodo nato v soboto in nedeljo potekale tudi druge prireditve v sklopu sejmarjenja. Na stojnicah se bodo predstavila trzinska podjetja, izdelovalci umetne obrti in rokodelci, na prireditvenem odru pa se bodo vse dni vrstili številni umetniki, gostje in predstavniki Trzina. Posebej moramo omeniti še nedeljo, ko bodo praznovali god sv. Florijana. Takrat bodo gasilci v družbi svojih prijateljev iz okoliških gasilcih društev, mengeške godbe in narodnih noš dopoldne najprej v slavnostni povorki odkorakali v trzinsko župnijsko cerkev k Florjanovi maši, po njej pa bodo na sejemskem prizorišču predali namenu nov gasilski avto.

Vsekakor bo dogajanje v Trzinu vredno obiska, saj bodo dogajanje v času sejma popestrili tudi člani drugih trzinskih društev: športniki s svojimi športnimi tekmovanji, orientacisti s tekmovanjem v orientaciji, planinci s plezalno steno, kotalkarji kotalkarskega kluba Pirueta, skaterji in plesalci hip hopa, Društvo prijateljev mladine z otroškimi delavnicami, gasilci s prikazom svojih dejavnosti, zanimivo pa bo tudi tekmovanje v metanju podkev, kvartopirci se bodo lahko pomerili v igranju taroka, da bo ves čas zanimivo in veselo pa bo skrbel povezovalec programa Franci Peternel, ki bo na oder vabil zanimive goste, stojničarje, najrazličnejše umetnike in predstavnike Trzinskih organizacij. Poleg anasambla Mambo Kings bodo za glasbene užitke skrbeli tudi Ognjeni muzikantje, Kvatropirci, Mengeška godba na pihala, narodne noše in drugi. Letos bo florjanove sejem še boljši, še bolj zanimiv kot prejšnja leta!

Avtor: Miro Štebe; Foto: KD Kanja Trzin
Tagi