Praznični pohod na Veliko planino

Planinsko društvo Domžale vabi na že tradicionalni praznični pohod. Čaka vas 24 urno doživetje Velike planine z veliko dobre volje ob prazničnem planinskem vzdušju.

Zbor bo v sredo, 27. decembra 2023 ob 14.00, na parkirišču v Športnem parku na Kopališki v Domžalah, kjer se razporedite v avtomobile in se zapeljete do prelaza Volovljek (Kranjskega Raka). Pot od izhodišča do Domžalskega planinskega doma na Veliki planini boste prilagodili glede na višino snega na planini, hoje bo približno dve uri.

Med hojo boste spremljali sončni zahod in ko se bodo prižgale prve zvezde, boste že varno v zavetju planinskega doma. Na vas bo čakala topla krušna peč, dobra hrana in urejene sobe.

Večer bo preživet ob družabnih igrah. Veseli bodo novih idej! Če kdo pozna kakšno zanimivo igro za skupino, bo lepo vabljen da igro popelje naprej.

Naslednje jutro po zajtrku se gre na obhod po planini. Zlagoma se boste vračali do izhodišča ter se do 14. ure vrnili v Domžale.

Za udeležbo je potrebna zmerna kondicijska pripravljenost ter planinska oprema: planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka, kapa, rokavice, gamaše (če jih imate že doma), oblačila za preobleči. Obvezno pa še: čelna svetilka in pohodne derezice. V primeru novozapadlega snega priporočamo krplje (niso obvezne), nekaj jih je na voljo za izposojo na društvu.

Ker gre za praznični pohod, bo vsak od vas zelo vesel majhnega darilca. Vzemite s sabo en vam ljubi predmet in ga, pospremljenega s spomini, podarite naprej. Podrobnejša navodila prejmete ob prijavi.

Prispevka za pohod ni, stroške za hrano in spanje uredite sami v Domžalskem domu. Za udeležence pohoda je cena nočitve z zajtrkom 21 eur, kar lahko poravnate tudi z dobropisom za prehojeno Domžalsko pot spominov. Za vse prijavljene je že urejena tudi rezervacija za spanje in vam tega ni potrebno urejati posebej.

Število udeležencev na pohodu je omejeno, za pohod so obvezne prijave do 25. decembra 2023 na mail helena.kermauner@gmail.com ali na tel.: 041 731 797.

Prisrčno vabljeni!

Karin Božič Zupančič; Foto: PD Domžale

 

Tagi