Pravljične urice s terapevtskim učinkom

Pravljice so osnovna hrana za dušo tako otrok kot odraslih. Pravljične urice s terapevtskim učinkom so namenjene otrokom, saj preko njih odrasli lažje doživijo in razumejo otrokovo počutje. Namenjene so otrokom od 6-12. leta starosti in so brezplačne. Potekale bodo v prostorih Študijsko-raziskovalnega centra za družino v Domžalah, Ljubljanska 64, Domžale.

Za svojo stisko otrok včasih ne najde besed in mu pravljica pomaga, da odrasli obravnavajo njegovo stisko resno. Otroku preko njemu znanih bitij (živali, rastline, narava) pravljica ponuja rešitve.

Cilji:

  • Opolnomočenje otroka.
  • Otrok dobi občutek, da je sposoben in da zmore.
  • Otroku nudi varnost
  • Staršu/odraslemu ponudi drugačno možnost razumevanja otrokovega počutja in
    doživljanja

Pravljice otroku pomagajo poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva. Kakovostna pravljica ne zatiska oči pred realnimi situacijami. Včasih starši in odrasli ne vedo, kako otroku predstaviti spremembe in nove izzive. Terapevtske pravljice bodo otroka opolnomočile ter mu dale vedeti, da je sposoben, da zmore, da ni edini z neko težavo in da v njej ni sam.

Pravljica tako nam, odraslim kot tudi otroku predstavlja varen kotiček. Zavedamo se, da bo konec srečen in da rešitev vedno obstaja.

Terapevtske pravljice so namenjene otrokom od 6  do 12. leta in so BREZPLAČNE. Na enem od srečanj bodo prisotni tudi starši. Potekale bodo vsak ponedeljek od 15 do 16. ure in sicer osem (8) ponedeljkov zapored. Prvo srečanje bo 3. 4. 2023. Prijave potekajo na: info@lidijabjancar.com ali na tel: 041 922-130 (Lidija Bašič Jančar)

Petra Petravič; Foto: ŠRCD

 

Tagi