Postanite tabornik za en dan!

V društvu tabornikov Rod Skalnih taborov iz Domžal v letošnjem letu praznujejo šestdesetletnico delovanja. Že šest desetletij s pomočjo mladih prostovoljcev in narave vzgajajo otroke in mlade v družbeno odgovorne, aktivne in samostojne posameznike.

Ob tej priložnosti imajo letos več tabornih akcij, med drugim tudi akcijo namenjeno vsem občanom Domžal, njihovim taborniškim prijateljem in ostalim, ki jih zanima kaj taborniki sploh so – 24 ur taborništva; Postanite taborniki za en dan.

Tako se jim lahko v petek, 20. in soboto, 21. septembra 2013, pridružite tudi vi pri tabornem vzdušju v Češminovem parku v Domžalah in izkusite pravi taborniški dan, kot ga sami doživljajo že 60 let. Od nostalgičnega taborniškega večera s kitaro, energične jutranje telovadbe, uradnih zborov, podiranja rekordov z rutkami, taborniških, športnih, ustvarjalnih delavnic in prave taborniške kuhinje.

Petek, 20. 9. 2013

19.00 Zbor in dvig zastave
20.00 Večer ob ognju s kitaro: poroke in krsti
22.30 Rimšimšim

Sobota, 21. 9. 2013

8.00 Jutranja telovadba
9.30 Zbor in pozdrav zastavi
10.00 Taborniške delavnice za vse I
13.00 Kosilo
14.00 Postavljanje rekorda z najdaljšo verigo rutk
15.00 Taborniške delavnice za vse II
19.00 Zbor in spust zastave

Kdo se jim lahko pridruži?

V Rodu Skalnih taborov Domžale pravijo, da se jim lahko pridružijo stari, mladi, veliki in majhni, energični in tisti malo bolj lenobni, mame, tete, sestre, bratje, očetje in najmanjši vnučki, taborniki, športniki, slikarji, kuharji, vozniki, gospodinje in dimnikarji. Skratka vsi in to brezplačno!

Kaj potrebujete s seboj?

  • Dobro energijo;
  • Igračo ali knjigo za zamenjat ali darovat. Če tega nimate, ne skrbite, pridite in si le izberi eno izmed igrač ali knjig;
  • Prazen želodček in dober apetit, saj kosilo bo;
  • Običaj tabornikom veleva, da se ob prihodu v tabor s seboj prinese nekaj drv za na ogenj. Vse, ki se jim boste pridružili že v petek, vabijo da ste del tega običaja in s seboj prinesete kako palico ali drvo za na večeren ogenj.

Kaj pa če bo dež?

V tem primeru ne pozabite na dežnik in se jim pridružite pod enim izmed tabornih šotorov.

Kontakt za dodatne informacije: Tadeja 041 519 071 ali taborniki@gmail.com

Avtor: Miha Ulčar; Foto: RTS Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi