Pohod po grebenu Slavnika

Planinsko društvo Domžale v nedeljo, 14. januarja 2024, vabi na pohod po krožni poti na Slavnik. Zbirno mesto je parkirišče pri športnem parku Domžale na Kopališki ulici, ob 6.15, odhod ob 6.30.

Opis poti do izhodišča: Iz Domžal se odpeljemo po AC LJ-KP in jo zapustimo v Kozini, kjer nadaljujemo po stari cesti v smeri Kopra. Po prevoženih 3,2 km od bencinske črpalke v Kozini, pod AC nadvozom skrenemo levo proti vasici Prešnica in se ustavimo na parkirišču Sadjarstva Pečar, Prešnica 71, 6240 Kozina, kjer zapustimo avtobus. Vsi ki se boste pripeljali z lastnim prevozom pa morate pustiti svoje vozilo na organiziranem parkirišču na koncu vasi, ki je oddaljeno 1,2 km od začetka vasi.

  • Dolžina poti: cca 17 km.
  • Čas Vzpona: cca 4 ure zmerne hoje.
  • Čas Spusta: cca 3 ure.
  • Skupaj: cca 8 ur (s postanki in malico).
  • Višinska razlika: 550 m.
  • Skupaj komplet pridobljena višina: cca 850 m.
  • Obvezna varovalna oprema:. Ni potrebna, DOBRA VOLJA!
  • Zimska oprema: pohodniške derezice v primeru novozapadlega snega.
  • Neobvezna oprema: Fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas.

Planinska oprema: naglavna svetilka z rezervno baterijo, dobri ter uhojeni visoki planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice, kdor jih uporablja, rezervna in topla zimska oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja ali snega, vreča za umazana oblačila in vreča za SMETI KATERE ODNESEMO S SEBOJ V DOLINO, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice, čokolada ali sadje, tekočine 1,5 l, topel obrok je možen v Tumovi koči na Slavniku, kjer je tudi žig za SPP.

Težavnost in zahtevnost ture:
Kategorija poti: Nezahtevna označena in neoznačena pot.
Kondicijska zahtevnost: Nezahtevna.
Zahtevnost po dolžini poti: Nezahtevna.
Potrebni in priporočeni dokumenti: Planinska izkaznica z nalepko plačane članarine ali osebni dokument.

Način prevoza: V primeru dovolj prijavljenih udeležencev bo organiziran avtobusni prevoz. Zaradi organizacije avtobusnega prevoza naprošam, da se prijavite le, če se boste zagotovo udeležili izleta.

Cena prevoza: Prispevek udeležencev za prevoz je 15 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 20 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu odraslih, prispevka ni.

PRIJAVE NA TURO SO OBVEZNE do četrtka 11. januarja 2024!
Udeležba samo s prijavo do zasedbe prostih mest! Prijava udeležbe zaradi logistike s SMS na tel. št. 041 816 504 ali mail:  m.skulj@gmail.com. Naprošam, da navedete tudi kontaktno telefonsko številko in podatek ali ste član katerega PD.

Več o pohodu po krožni poti na Slavnik si lahko preberete tukaj.

Prostovoljni vodnik PZS: Matjaž Škulj

Karin Božič Zupančič; Foto: PD Domžale

 

Tagi