Pohod ob reki, ki povezuje, bo zopet povezal Domžale in Kamnik

V soboto, 11. junija, bomo s pohodom ob Kamniški Bistrici že šestič povezali Kamničane, Domžalčane in okoličane. Organizatorji – Modre novice, Zavod za turizem in šport Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale – obljubljajo pozitivno vzdušje po dveh koronskih letih pa tudi več druženja in zabavnega dogajanja.

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot bomo letos že šestič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom od Glavnega trga v Kamniku do Parka Martina Krpana v Domžalah. Na 14-kilometrski trasi se bodo pohodniki lahko ustavili na več postojankah, na katerih bodo dobili žige, prav tako pa bo poskrbljeno za prijetno druženje in zabaven program: na postojankah se bodo udeleženci lahko osvežili in okrepčali, zabavali ter se seznanili s koristnimi informacijami.

Pohodniki lahko prehodijo le del poti, ki je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti (tudi za otroke); tisti, ki bodo prehodili celotno traso in zbrali vse žige, bodo nagrajeni s simboličnimi darili. Vse aktualne informacije pred pohodom lahko udeleženci dobijo na spletni strani https://www.pohodobreki.si/ ali FB profilu @pohod ob reki.

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

»Pohod ob reki, ki povezuje, je postal tradicionalen. Vsako leto skupaj s pohodniki razširimo pozitivno sporočilo: družimo in povezujmo se. Upamo, da bo tako tudi letos, ko bomo po dveh letih omejitev zaradi epidemije covida-19 zopet lahko bolj poudarili družabni del dogodka. Tudi zato je ključno sporočilo letošnjega pohoda Prijateljstvo vedno najde pot,« o prihajajočem Pohodu ob reki, ki povezuje, pravi Primož Vidmar, vodja projekta Pohoda ob reki, ki povezuje, v IR IMAGE d.o.o., podjetju, ki je lastnik in ustanovitelj revije Modre novice.

Avtor: Modre novice; Foto: arhiv Modrih novic

Komentarji uporabnikov
Tagi