Pohod na Dobrač

Planinsko društvo Domžale v nedeljo, 25. junija 2023, vabi na pohod na Dobrač, 2.143 m.

Zbirno mesto: parkirišče v športnem parku Domžale na Kopališki ulici, ob 5.30, odhod ob 5.45! Izhodišče Heiligengeist (Avstrija) 46°36’59.8″N 13°44’51.4″E, predvidoma ob 8.00.

Opis poti do izhodišča: Iz Domžal čez Mengeš, mimo Brnika do Šenčurja, kjer se priključimo na AC LJ-Jesenice do bencinskega servisa OMV. V Radovljici bo 15 minutni postanek za kavo. Ob 06.40, nadaljujemo do Jesenic ter skozi karavanški predor. Na Avstrijski strani nadaljujemo mimo Beljaka do našega izhodišča v vasici Heiligengeist.

Vzpon: vzpon poteka od izhodišča po trasi nekdanjega smučišča do vrha brez posebnosti.

Spust: po poti vzpona. Glede na zmožnosti, želje in po dogovoru se lahko potek ture prilagaja ali spreminja.
Dolžina poti: cca 15,5 km
Čas vzpona: cca 04:30 ur zmerne hoje
Čas spusta: cca 02:15 ur
Skupaj: cca 8 ur (s postanki in malico)
Višinska razlika: 1.235 m
Obvezna varovalna oprema: ni potrebna, DOBRA VOLJA !

Planinska oprema: dobri, uhojeni visoki planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice, kdor jih uporablja, rezervna in topla zimska oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja ali snega, vreča za umazana oblačila in vreča za SMETI, KATERE ODNESEMO S SEBOJ V DOLINO, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice, čokolada ali sadje, tekočine 2 l, možen topel obrok v Domu na Dobraču.

Neobvezna oprema: fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas.

TEŽAVNOST in ZAHTEVNOST ture:
Kategorija poti: nezahtevna označena in neoznačena pot.
Kondicijska zahtevnost: kondicijsko deloma zahtevna zaradi višine.

Potrebni in priporočeni dokumenti: osebni dokument ali potni list za prestop meje, kartica zdravstvenega zavarovanja za tujino ZZZS, priporočamo plačano članarino PZS ali sklenjeno turistično zavarovanje za tujino in nezgodno zavarovanje za reševanje in oskrbo v gorah za tujino.

Način prevoza: v primeru dovolj prijavljenih udeležencev bo organiziran avtobusni prevoz. Zaradi organizacije avtobusnega prevoza naprošam, da se čimprej prijavite, če boste udeležili izleta. PRIJAVE NA TURO SO OBVEZNE do zapolnitve prostih mest na avtobusu!

Cena prevoza: prispevek udeležencev za prevoz je 25 eur za člane s planinsko izkaznico PZS in plačano članarino za tekoče koledarsko leto, 30 eur za nečlane in člane, ki nimajo poravnane članarine za tekoče koledarsko leto, za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Rok za prijave: četrtek, 22. junij 2023.

Udeležba samo s predhodno prijavo na SMS – 041/816 504 ali na mail m.skulj@gmail.com.

Pohod bo vodil: Matjaž Škulj, vodnik PZS.

Album zimskega vzpona leta 2018

Planinsko društvo Domžale

 

Tagi