Po dveh letih ponovno po nagelj na Limbarsko goro

Po dveletnem premoru zaradi covida-19 se bomo v nedeljo, 20. marca 2022, ponovno zbrali na priljubljeni izletniški točki – Limbarski gori, kjer bo potekala prireditev Pohod po nagelj.

V nedeljo, 20. marca 2022, bo potekal že 33. Pohod po nagelj, ki ga v znak počastitve praznikov žensk dneva žena in materinskega dneva od leta 1989 prostovoljno organizira Društvo krajanov Limbarska gora.

Za najbolj zgodne pohodnike bo ob deveti uri potekala maša v visokobaročni podružnični romarski cerkvi sv. Valentina, ki so jo prvotno sezidali okoli leta 1667. Ob 11. uri bo na sporedu kulturni program, nato pa sledi še družabno dogajanje, ki ga bodo popestrili Fantje z dveh bregov in ansambel Vžig.  Obiskovalci se bodo lahko sprehodili med številnimi stojnicami, na katerih bodo na voljo domače dobrote, unikatni izdelki ter različna druga ponudba.

Želje organizatorjev, ki se po dveletnem premoru zelo veselijo dogodka, so povezane z lepim vremenom, dobrim obiskom in sproščenim druženjem v rekreativno-športnem duhu z zabavnim pridihom.

Limbarska gora velja za eno najbolj razglednih gora v širši ljubljanski regiji in je ob takšnih dnevih čudovita lokacija za krajši izlet. Od prestolnice je oddaljena 30 km in se na eni strani dviga nad moravško kotlino na jugu in Črnim grabnom na drugi strani. Dostopna je iz občine Moravče, Lukovica, Zagorje ob Savi, Litija, Dol in Domžale ter je primerna tudi za družine z otroci. Vse poti (iz Moravč, Krašnje, Blagovice, Izlak, Trojan) so lahke in dobro označene. Do vrha gore, ki je na 773 m nadmorske višine, je približno 1 uro hoda, iz Trojan in Izlak pa 2 – 3 ure. Kdor hoje ne premore, se do vrha lahko pripelje po asfaltirani cesti. Vsekakor je doživetje narave vedno lepše, če pot premerimo z lastnimi koraki.

Miha Ulčar; Foto: Društvo krajanov Limbarska gora

 

Tagi