Planinski tabor na Korošici

3-dnevni planinski tabor za starejše osnovnošolce

Planinski tabor, ki ga organizira Planinsko društvo Domžale, bo potekal od 5. do 7. avgusta 2024 na Korošici, slikoviti uravnavi pod Ojstrico v Kamniško-Savinjskih Alpah. Odmaknjeni od množic boste udeleženci spoznavali visokogorsko okolje, hodili po znanih in manj znanih poteh Dleskovške planote, se povzpeli na nekaj vrhov, bivali v preprostem gorskem zavetišču, zvečer zapeli kako pesem in gledali v zvezdnato nebo, popoldan pa igrali nogomet na najvišjem nogometnem igrišču v Sloveniji.

Tabor je namenjen osnovnošolcem starim od 12 let naprej. Potrebna je dobra kondicijska pripravljenost za večurno hojo tri dni zaporedoma. Število udeležencev je omejeno, prijave pa se zbirajo po vrstnem redu. Prednost pri udeležbi imajo otroci, ki so se v zadnjih dveh letih udeležili izletov PD Domžale in so člani PD Domžale. Če bodo prosta mesta, bomo sprejeli tudi člane drugih planinskih društev.

Program Tabora:

  • Ponedeljek, 5. 8.:
    Pohod od parkirišča pod planino Podvežak (1450 m) mimo jezera Vodotočnik in vzpon na Lučki dedec (2024 m) do Korošice (1807 m). Čas hoje: približno 4 ure. Popoldne planinske delavnice in igranje nogometa.
  • Torek, 6. 8.:
    Pohod na Ojstrico (2350 m), spust do Moličke planine (1740 m) in povratek na Korošico. Čas hoje: približno 4 ure. Popoldne planinske delavnice in igranje nogometa.
  • Sreda, 7. 8.:
    Pohod po osrednjem delu Dleskovške planote z vzponom na Veliki vrh (2110 m) in Veliko Zelenico (2114 m). Čas hoje: približno 5 ur. Povratek na planino Podvežak in zaključni topel obrok na Črnivcu.

Zbor udeležencev bo v ponedeljek, 5. avgusta 2024, ob 7. uri na parkirišču pred pisarno PD Domžale. Povratek je predviden v sredo, 7. avgusta 2024, okoli 18. ure. Za prevoz iz Domžal do Dleskovške planote in nazaj bo poskrbljeno. Potrebna oprema vključuje visoke planinske čevlje, dolge in kratke pohodne hlače, športne kratke in dolge majice, topel pulover ali jopico, anorak, rezervna oblačila (odvisno od vremenske napovedi pred taborom), kapo, rokavice, kapo s šiltom, sončna očala, dovolj velik nahrbtnik, spalno vrečo ali rjuho, člansko izkaznico z vplačano članarino za leto 2024, vrečko za smeti, pribor za osebno higieno, čelno svetilko, čelado (možna je izposoja na PD), pelerino, pijačo (vsaj 1,5 litra v eni ali dveh plastenkah ali čutarah), malico za prvi dan do večerje ter suho sadje, piškote ali čokolado.

Prijava na tabor

Tabor bo potekal v vsakem vremenu, razen če bo vremenska napoved izredno slaba. Stroški tabora znašajo 110 €, plačilo pa bo mogoče na sestanku 24. julija 2024. Prijave zbirajo do 10. julija 2024 preko spletnega obrazca.

Sestanek za udeležence bo v sredo, 24. julija 2024, ob 19. uri v prostorih PD Domžale. Za dodatne informacije se lahko obrnete na Dušana Prašnikarja, vodnika PZS in vodjo tabora, na telefonsko številko 031 694 134.

Vabljeni vsi osnovnošolci, da se pridružite tej nepozabni pustolovščini v srcu Kamniško-Savinjskih Alp in doživite čarobnost gorskega sveta skozi pohodništvo, druženje in igro.

Karin Božič Zupančič; Foto: PD Domžale

 

Tagi