PGD Homec vabi na Dan odprtih vrat

Zakorakali smo v mesec oktober, ki je tradicionalno tudi mesec požarne varnosti. V tem mesecu številna prostovoljna gasilska društva organizirajo dneve odprtih vrat ter druge preventivne aktivnosti in gasilske vaje. Svoja vrata bodo v soboto, 9. oktobra 2021, na široko odprli gasilci PGD Homec, ki pripravljajo številne aktivnosti namenjene otrokom in staršem ter vsem, ki bi se radi pobližje spoznali z gasilstvom.

Gasilci PGD Homec bodo na dnevu odprtih vrat obiskovalcem prikazali gasilsko dejavnost, opremo in vozila, poudarek pa bo tudi na preventivni dejavnosti ter predstaviti prve pomoči. Otroci se bodo lahko preizkusili v spretnostni igri ter se zabavali na napihljivem gradu. Seveda pa ne bo manjkalo sladkih dobrot, za kar bodo poskrbele članice društva, dišalo pa bo tudi po pečenem kostanju. Vsi tisti, ki si bodo želeli tudi sami postati prostovoljni gasilci in se aktivno udejstvovati v homškem gasilskem društvu, pa bodo imeli možnost vpisa v društvo.

Homške gasilke in gasilci vas v soboto, 9. oktobra 2021, lepo vabijo, da se jim pridružite na dnevu odprtih vrat, ki bo potekal med 9. in 12. uro.

Za udeležbo na dogodku je obvezen pogoj PCT.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca, PGD Homec

Komentarji uporabnikov
Tagi