Pestro aprilsko dogajanje ob občinskem prazniku

Prišel je april in z njim tudi rojstni dan naše občine. Tako kot vsako leto bodo ob občinskem prazniku tudi letos potekale številne prireditve, ki bodo obenem tudi priložnost, da se srečamo, družimo in prijetno poklepetamo.

Praznovanje se bo pričelo že danes na tržnem prostoru ob 10. uri, ko bo Kuhna na plac zopet odprla svoj lonec, ki bo obiskovalcem nudila lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah. Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah so privlačni za obiskovalce in tako ponujajo možnost, da gurmanska usta poskusijo več različnih jedi in spoznajo sezonsko ponudbo hrane in pijače. Na stojnicah bodo kuhali lokalni in slovenski ponudniki. Vsak od njih pa bo imel v ponudbi tri različne jedi.

V Češminovem parku bo v sredo, 12. aprila 2017, potekalo praznovanje »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«. Ob 16. uri, obiskovalce za začetek čaka pravo glasbeno presenečenje. Sledile bodo plesne točke, pevski zbori, kotalkarice … Na stojnicah se bodo predstavila domžalska kulturna društva, športna društva, šole, vrtci … Prišli bodo policisti, tam bodo gasilci z gasilskim avtomobilom in tudi reševalci našega Zdravstvenega doma. Poskrbljeno bo za majhne otroke, saj bo tam tudi konjiček. Prav vsi bodo pripravili nekaj posebnega za vas. Kot pa je že tradicija pa bo župan Toni Dragar s pomočjo podžupanje mag. Renate Kosec slavnostno razrezal torto. 

(V primeru slabega vremena bo praznovanje Spoznajmo se, praznujmo skupaj potekalo v petek, 21. aprila 2017)

Skupaj bo v sklopu praznovanja Občine Domžale v mesecu aprilu potekalo kar 23 različnih prireditev in dogodkov, ki so navedeni v koledarju dogodkov v naši fotogaleriji.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale, arhiv Domžalca
Tagi