Otroški izlet s sankanjem na Vrhove nad Soriško planino

Možic (1602 m) in Slatnik (1600 m) sta vrhova, ki se dvigujeta zahodno in južno od Soriške planine, kjer bomo tudi pričeli s hojo. Sprva se pot vije ob smučišču nato pa nas odpelje v manjšo, z gozdom poraslo grapo. Po njej se bomo povzpeli do stare italijanske gorske vojašnice, je bila postavljena je v obdobju ko je tu potekala državna meja med Kraljevino Italijo in Kraljevino Jugoslavijo. Ni pa to edini ostanek iz tega obdobja – prav na vsakem vrhu nad Soriško planino so vkopani bunkerji, vidni so tudi še ostanki gorske tovorne žičnice.

Če bo le možno si bomo tudi vse to ogledali in raziskali, zato ne pozabi s seboj vzeti svetilke. Na enem od vrhov si bomo privoščili malico in sestopili nazaj proti Soriški planini. Od izhodišča do vrha bomo potrebovali od 1,5 do 2 uri, za sestop pa nekoliko manj. Na poti je tudi koča, tako da lahko s seboj vzameš tudi nekaj denarja za kak priboljšek.

Izlet bomo končali s sankanjem. S seboj lahko vzameš kakršen koli pripomoček za sankanje, predvsem pa dodatna rezervna oblačila in obutev, v katera se boš preoblekel/preoblekla na avtobusu. Obleko in oblačila zavij v vrečko, saj jih bomo pustili na avtobusu.

Izlet je namenjen osnovnošolskim otrokom katerih koli šol.

Zbor in povratek

V nedeljo 16. januarja v Preserjah pri Radomljah ob 7.00 pred šolo in v Domžalah ob 7.05 za blagovnico Vele. Povratek v Domžale ob 16.45 in v Radomlje ob 17.00.

Slabo vreme

Izlet bo tudi če bo slabo vreme, v tem primeru bo potek izleta spremenjen, tako da se bomo tudi prej vrnili na zborno mesto. Natančnejša ura prihoda bo znana zjutraj na zboru. Za vsak slučaj ne pozabi vzeti s seboj dežnika.

Obvezna oprema

Gojzarji, nahrbtnik, tople in udobne dolge hlače, pulover, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in topla pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik, dežnik in kakšen evro za priboljšek v koči. Pa seveda nahrbtnik, ki mora biti dovolj velik, da vanj pospraviš vse našteto. Priporočamo tudi sončna očala in  takšne ali drugačne pripomočke za sankanje. 😊

Vsi prijavljeni morajo izpolnjevati pogoj PCT. Na avtobusu je OBVEZNA nošnja zaščitne maske – ne pozabi je doma!

Prijave in cena

Prijave sprejemamo izključno preko elektronskega obraza, dosegljivega na https://bit.ly/3eZmZbf in sicer do zasedenosti mest oz. do torka, 11. januarja. Cena izleta je 10 €. Denar prinesi v soboto na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.

Ostale informacije dobite pri vodji izleta, Mateju Ogorevcu (041 483 924, mogorevc@gmail.com), vodniku PZS.

Avtor: Planinsko društvo Domžale; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi