OŠ Domžale se tudi letos vključuje v dobrodelno akcijo Manj svečk za manj grobov

Osnovna šola Domžale se tudi letos vključuje v dobrodelno akcijo »Manj svečk za manj grobov«. Na pokopališču vas bodo 31. 10. ter 1. 11. 2013 čakali prostovoljci, ki vam bodo še podrobneje razložili namen akcije. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo boste namesto svečke lahko pustili na grobu.

Ker želijo biti še bolj prepoznavni, v Osnovni šoli Domžale njihovo ekološko osveščenost prenašajo preko različnih akcij na širše okolje. Tudi letos so se vključili v akcijo »Manj svečk za manj grobov«. Z njo želijo prispevati k zmanjšanju obremenitve okolja s svečami in sredstva namenjena nakupu sveč, preusmeriti v humanitarne namene. Pomagamo lahko živečimi. Tistim, ki se jih ob dnevu mrtvih spominjamo, žal ne moremo več.

Že lani je ta akcija zelo dobro uspela, saj jim je uspelo zbrati toliko sredstev, da so lahko v Domu upokojencev Domžale nabavili defibrilator, dva merilca krvnega tlaka in oksimeter. Pri akciji so lani poleg učiteljev in učencev, sodelovali tudi starši in zaposleni ter oskrbovani Doma upokojencev Domžale. Ti so se k sodelovanju priglasili tudi letos.

Letos bodo z akcijo zbirali sredstva za napravo MOTOMED za Dom upokojencev Domžale. To je naprava, ki »trenira« uporabnike invalidskih vozičkov, ljudi s telesno okvaro, krči in paralizo…. Del zbranih sredstev pa bodo namenili nakupu ultrazvočne naprave za helikoptersko enoto Nujne medicinske pomoči. Akcija »Manj svečk za manj grobov« se je letos razširila na še nekaj občin in vse bodo del zbranih sredstev namenile helikopterski reševalni enoti.

Kako bo akcija potekala?
Na stojnicah, opremljenih s plakati, ki bodo mimoidoče obveščali o akciji, bodo 31. oktobra 2013, pobirali prostovoljne prispevke pred vhodom na pokopališča na Homcu, v Radomljah, Dobu, Ihanu in Domžalah, 1. novembra pa samo v Ihanu in Domžalah.

V podporo akciji bodo poskušali dobiti tudi donatorska sredstva, s katerimi bi želeli pokriti izdatke ob akciji, ki se nanašajo na promocijski material (plakati, letaki, zastavice).

Kot pravi organizatorka akcije, Mojca Kanduscher iz OŠ Domžale, k sodelovanju vabijo vse, ki akcijo podpirate in z njo prispevate k skrbi za okolje in pomagate tistim, ki pomoč potrebujejo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.mojekosvet.com
Komentarji uporabnikov
Tagi