Orientacijski pohod po ihanski kulturni in športni dediščini

Turistično društvo Ihan, Kulturno društvo Ihan in Planinsko društvo Domžale, lepo vabijo v soboto, 17. septembra 2022 na orientacijski pohod z namenom raziskovanja lokalnih zanimivosti in dediščino Ihana. Pohod je namenjen družinam, skupinam prijateljev, sosedov in ljubiteljem narave. Udeležba na pohodu je brezplačna!

Zbirno mesto je Gasilski dom v Ihanu in sicer ob 9. uri. Organizatorji prosijo, da pustite jeklene konjičke pri Osnovni šoli Ihan, ki je 100 m oddaljena od Gasilskega doma (odcep pri Pizzeriji Dante).

 

Pustolovsko orientacijsko raziskovanje okolice Ihana

S pomočjo orientacijskih točk, ki so postavljene na poti, boste spoznali lokalne zanimivosti in dediščino Ihana. Prvi del poti bo potekal po Ihanski krožni poti.

Pot bo dolga približno 6 km, ne bo zahtevna in bo primerna tudi za otroke, ki so sposobni prehoditi to dolžino. Hodili boste po gozdnih poteh, makadamski cesti in le nekaj malega po lokalni asfaltirani cesti.

Ekipe (do 5 oseb) boste štartale vsaka zase z manjšim časovnim zamikom. Ob prijavi boste prejeli karto z vrisanimi orientacijskimi točkami, ki označujejo postaje v naravi. Na postajah orientacijskega pohoda, vas bodo čakale zanimive naloge.

Oprema:

  • primerni pohodni čevlji in udobna oblačila,
  • zaščitna oprema proti morebitnemu soncu ali mrazu/vetru,
  • pijača in prigrizek iz lastnega nahrbtnika.

Prijave:

Organizatorji prosijo, da skupine najavite svoj prihod do petka, 16. septembra 2022 na e-mail: pddomzale@gmail.com in ob tem sporočite število odraslih in otrok, ki bodo v skupini ter pripišete telefonsko številko. Z namenom, da bodo lahko organizatorji pripravili zadostno količino materiala za start in da vas bodo lahko pričakali polnih rok v cilju.

Za dodatne informacije so dosegljivi na telefonski številki: 051 230 554 (KD Ihan).

Prisrčno vabljeni!

Pohod bo potekal v vsakem vremenu.

Petra Petravič; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi