Odprtje prenovljenega Placa za mlade

Vabljeni na odprtje prenovljenega Placa za mlade, ki bo v četrtek, 26. 10. 2023, ob 18. uri v Centru za mlade Domžale. 

12 prostovoljcev Evropske solidarnostne enote je intenzivno prenavlja Plac za mlade, saj je le ta nujno potreboval osvežitev. Štemanje, vrtanje, beljenje, šivanje… Vse te veščine so osvojili in izpilili. Prostovoljci iz osmih držav so se ekipi Centra za mlade Domžale pridružili v začetku oktobra, sama prenova pa je potekala med 6. in 20. oktobrom.

Kaj bi si mladi želeli, kaj bi spremenili je CZM naslovil na srečanju mladih, ki je potekalo 25. septembra 2023, pozabil pa ni niti na svoje obiskovalce, ki so tudi sami podali številne želje in ideje za prenovo.

Še niste slišali za Plac? Plac za mlade je prostor Centra za mlade Domžale, ki je namenjen mladim in aktivnostim za mlade. Plac se je oblikoval leta 2016 s pomočjo prostovoljcev, ki so v delovni akciji sooblikovali prostor in izdelali opremo. V vsem tem času je prostor zaživel in postal del mladih, ki ga obiskujejo po koncu pouka, v popoldanskem delu pa potekajo organizirane aktivnosti za mlade – vadba, tečaji tujih jezikov, ustvarjalne in foto delavnice, še in še. Ne nazadnje, prostor gosti tudi številčne mednarodne projekte za mlade.

Vas zanima kaj so ustvarili prostovoljci? Vabljeni, na veliko odprtje Placa, 26. oktobra 2023, ki ga bo popestril tudi spremljevalni mednarodni program. Takrat boste lahko spoznali tudi, kaj je Evropska solidarnostna enota in okusili tradicionalne jedi iz držav, iz katerih prihajajo – Grčije, Italije, Portugalske, Španije, Gruzije, Nemčije, Latvije in Francije.

 

Tagi