Odpovedani KUL petki in Dnevi narodnih noš v Kamniku

Iz zavoda za turizem in šport Kamnik sporočajo, da odpovedujejo letošnjo prireditev – 51. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. Prav tako odpovedujejo kulinarični festival KUL petek, ki so ga napovedovali vse do konca avgusta.

Silovite poplave in neusmiljena ujma sta v občini Kamnik pustili obsežno škodo na infrastrukturi, vključno s cestami ter drugimi ključnimi objekti. “V luči takšnih obsežnih in žalostnih dogodkov, se zdi edino pravilno, da z odgovornostjo do skupnosti in najbolj prizadetih sokrajanov odpovemo načrtovane prireditve,” so pojasnili na Zavodu za turizem in šport Kamnik.

Ob tem dodajajo, da je njihova odločitev obarvana s človeško solidarnostjo in verjamejo, da je to najbolj odgovoren korak v sedanjem trenutku. Zahvaljujejo se Kamničankam, Kamničanom in vsem obiskovalcem Kamnika, ki razumejo in podpirajo njihovo odločitev.

“Skupaj se soočamo z izzivi, ki jih je prinesla narava in verjamemo, da bomo drugo leto obe priljubljeni prireditvi izvedli v še boljši obliki in ju nadgradili. V tem obdobju polnih izzivov vas z željami za čimprejšnjo normalizacijo razmer spremlja celotna ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik.”

Miha Ulčar; Foto: Visit Kamnik

 

Tagi