Od danes spet Dihamo z naravo

Po poletnem premoru se vodena vadba, ki se začenja ob 19. uri, ta teden nadaljuje tudi v Kranju, Kamniku, Medvodah, Dobrovi – Polhovem Gradcu, Domžalah in Ljubljani na devetih različnih lokacijah. 

Na vadbi udeleženci vseh generacij spoznavajo različne tehnike dihanja, meditacijo in vizualizacijo skozi sprehode v naravi. Pristopi znanstveno dokazano pozitivno vplivajo na imunski sistem in dobro počutje, uravnovešajo krvni tlak, srčni utrip in raven sladkorja. Za udeležbo je potrebna zgolj udobna obutev, primerna za hojo, in ustrezna oblačila. »Namen aktivnosti Dihamo z naravo je, da svojo pozornost z zunanjih čutil povlečemo navznoter in začnemo poslušati sebe. V hitrem tempu življenja, ki nas obdaja, to storimo redko, zato so uporabljeni holistični pristopi odličen začetek k sprostitvi uma in telesa. Posledično vplivamo na naše misli in zdravje. Ta usvojena osnovna znanja lahko kasneje uporabimo kadarkoli začutimo potrebo,« pravi meditacijski vodja projekta Dihamo z naravo Andraž Purger.

Podrobnejše lokacije in termini so objavljeni tukaj.

Vabim vas, da se eni od skupin ta teden pridružite in poročate o naši aktivnosti iz prve roke. Zadihajte z naravo tudi vi!

Avtor: Društvo Šola zdravja; Foto: Šola zdravja – Andraž Purger, Efi Štorga, Eva Jeza, Kaja Murko

Tagi