Obvestilo o nameravani gradnji vodovoda na območju Vira

Iz Občine Domžale sporočajo, da bo v tem tednu pričela z gradnjo vodovoda od mostu čez Kamniško Bistrico do Litijske ulice na Viru. Zgrajena bo prva etapa povezovalnega vodovoda Domžale – Želodnik. Izvajalec del je Prenova Gradbenik d.o.o., Ljubljana. Gradnja bo večinoma potekala v vozišču, zaradi česar bo zaprt desni vozni pas na državni cesti (smer Domžale – Dob).

Kot je povedal župan Toni Dragar je potrebno v križišču Bukovčeve in Litijske ulice izvesti vodovod po Šaranovičevi cesti, odcep iz novozgrajenega vodovoda na Bukovčevo in Litijsko ulico, torej tudi čez križišče. Ta odsek in priključek na Bukovčevo in Litijsko ulico bo izvedel izvajalec, Prenova Gradbenik d.o.o.. Državna cesta in križišče bosta takoj nato vzpostavljena v prvotno stanje. Gradnja tega odseka naj bi predvidoma trajala 10 dni.

Sledi gradnja v desnem voznem pasu v smeri Kamniške Bistrice in montaža cevovoda na mostno konstrukcijo, tlačni preizkus in dezinfekcija. Gradnja tega odseka naj bi predvidoma trajala 20 dni.

Po izvedbi odcepa na Bukovčevo ulico, bo izvajalec rekonstrukcije Bukovčeve ulice – LAVACO, d.o.o., Ljubljana pričel z zamenjavo vodovoda po Bukovčevi ulici in sicer bo izveden prvi del vodovoda: od križišča (Bukovčeva – Šaranovičeva) do Čufarjeve ulice, cca 30 m vodovoda.

V primeru gradnje vodovoda v celotnem obsegu prve etape (450 m), bi bilo potrebno v celoti porušiti levi pločnik, v smeri proti Količevem, kar pa v tem časovnem obdobju ni smiselno. Zato bomo gradnjo vodovoda in rekonstrukcijo ceste nadaljevali v naslednjem letu.

»Vse uporabnike prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje prometne signalizacije v času gradnje. Zahvaljujemo se vam za razumevanje«, je še dodal Dragar.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi