Območno srečanje gledaliških skupin v Kulturnem domu na Viru

V soboto, 23. in v nedeljo 24. novembra 2013, bo v Kulturnem domu na Viru potekalo območno srečanje gledaliških skupin, kjer se bodo v dveh večerih s svojimi dramskimi uprizoritvami, predstavile tri dramske skupine. Vse dramske predstave si lahko ogledate brezplačno.

Območno srečanje gledaliških skupin bo izvedeno v sodelovanju z Zvezama kulturnih društev občin Domžale in Mengeš, občinami Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin ter Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Sobota, 23. november 2013, ob 19. uri – KUD Vrhpolje: Zmeda nad zmedo
Srečanje bo v soboto, 23. novembra 2013, ob 19. uri, začela dramska skupina KUD Vrhpolje z veseloigro ZMEDA NAD ZMEDO.

Zgodba: nedolžna prevara lahko hitro preraste v velik problem, ki vplete dve družini v hitro napeto, smešno, na trenutke tudi jezno dogajanje, ki ne popusti vse do konca. Pa še kako drži, da ima laž presneto kratke noge. Mentorica dramske skupine: Francka Pačnik.

Nedelja, 24. november 2013, ob 18. uri – KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja: Solze in kri
V nedeljo, 24. novembra 2013, se bosta v Kulturnem domu na Viru odvili dve predstavi. Ob 18. uri se bo predstavila dramska skupina KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja, s predstavo SOLZE IN KRI.

Zgodba: Po pogrebu prijatelja v stanovanje vdove Janje srečajo ženske, ki so bile del njegovega življenja. Med pogovorom se odkrivajo medsebojni odnosi in razmerje do pokojnika. Priredba in režija: Vera Bleguš.

Nedelja, 24. november 2013, ob 20. uri – KUD Franc Kotar Trzin: Otroka muh
Nedeljski večer pa bodo z grozljivko OTROKA MUH, ob 20. uri, zaključili člani dramske skupine KUD Franc Kotar Trzin.

Zgodba: 15 let po umoru kralja Agamemnona grški Argos žaluje. Umetno kesanje preveva argoške meščane, ki se pripravljajo na praznik mrtvih, dan v letu, ko mrtvi vstanejo iz zemlje ter se sprehajajo z meščani, z njimi delijo posteljo in mizo. Kesanje kljub žgočemu soncu tišči k tlom. Popotnici Elektra in Vzgojiteljica prideta v žalostno mesto, ki je Elektrin rojstni kraj. Elektra se kmalu seznani s princem Orestom, s katerim Klitamnestra in Egist ravnata kot s hlapcem in ki je Elektrin brat. Erinije, boginje maščevalnosti naščuvajo Elektro in Oresta k uboju njune matere. Ali s tem grozovitim dejanjem osvobodita mesto pa boste izvedeli ob ogledu. Priredba in režija: Tatjana Peršuh.

Lepo vabljeni na ogled predstav! Vstop je prost!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.napovednik.com
Tagi