Objavljamo pojasnilo zakaj so se dela na Aškerčevi ulici v Dobu zavlekla

Stanovalci Aškerčeve ulice v Dobu pri Domžalah so nas obvestili, da so na njihovi ulici v mesecu juniju pričeli z sanacijo – obnovo vodovodnega omrežja. Dela pa naj bi se zaključila konec meseca avgusta. Kljub končanju del, pa je bila minuli vikend njihova ulica ponovno razkopana. Kot smo izvedeli na Javnem komunalnem podjetju Prodnik d.o.o., ki vodi investicijo, je do ponovnega posega v cestišče prišlo zaradi napake na cevovodu, ki so jo odkrili ob preizkusu ustreznosti vgrajenega materiala.

Na Javnem komunalnem podjetju Prodnik d.o.o., ki vodi investicijo obnove vodovodnega omrežja, smo se pozanimali o razlogih za ponovni poseg na cestišču. Povedali so nam, da je bilo na Aškerčevi ulici v Dobu potrebno zaradi dotrajanosti cevi za zagotavljanje varne in zanesljive vodooskrbe pristopiti k obnovi vodovodnega omrežja: »Ob delih na vodovodnem omrežju je nujen skrben nadzor nad ustreznostjo materiala in izvedbo opravljenih del, saj je naš cilj zagotoviti, da bodo novi cevovodi zagotavljali nemoteno in varno oskrbo s pitno vodo prihodnjih 50 let. Zato se vedno izvede preizkus ustreznosti vgrajenega materiala in tesnosti vodovoda, v okviru katerega je bila ugotovljena napaka na novem cevovodu. Preizkus tesnosti cevovoda pokaže že izredno majhne napake, za odpravo katerih je potreben čas – tako za določitev njihovega mesta kot tudi za njihovo popravilo. Za določitev napake na novem cevovodu je bilo namreč potrebno uporabiti tehnično zahteven preizkus tesnosti s plinom. Napako, ki je bila skrita v materialu, smo po odkritju odpravili v najkrajšem možnem času, tako da bodo cestna dela zaključena do konca tega tedna (do 30.9.2017).«

Na tem mestu se v Javnem komunalnem podjetju Prodnik d.o.o. uporabnikom zahvaljujejo za razumevanje ob izvajanju del, krajanom pa so na voljo za dodatne informacije o poteku del.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralka
Tagi