Občinski prostorski načrt Občine Domžale – Javna razgrnitev

V času od 4. junija do 25. julija 2014, bo v Domžalah potekala javna razgrnitev osnutka strateškega dela občinskega prostorskega načrta Občine Domžale in konceptualnih delov urbanističnih načrtov. Vsi občani bodo imeli v času javne razgrnitve možnost vpogleda v prostorski dokument in možnost predložitve pripomb, predlogov in mnenj na razgrnjeno gradivo.

Občinski prostorski načrt Občine Domžale je temeljni prostorski dokument, sestavljen iz strateškega (planskega) in izvedbenega dela, ki bo nadomestil veljavni prostorski plan in prostorske ureditvene pogoje.

Strateški del OPN določa izhodišča, cilje in zasnovo prostorskega razvoja občine, usmeritve za razvoj poselitve in za celovito prenovo, usmeritve za razvoj v krajini, za določitev namenske rabe zemljišč in prostorskih izvedbenih pogojev ter zasnovo gospodarske javne infrastrukture na območju občine Domžale.

Izvedbeni del OPN je neposredna pravna podlaga za vse posege v prostor občine. Določa območja podrobnejše namenske rabe prostora, prostorske izvedbene pogoje ter območja, za katera bodo izdelani občinski podrobni prostorski načrti (OPPN). V tej javni razgrnitvi bo v okviru izvedbenega dela razgrnjena namenska raba prostora.

Za območja mesta Domžale ter večjih naselij Ihan-Prelog, Krtina, Dob, Dragomelj in Rova so bile izdelani tudi urbanistični načrti (urbanistične zasnove) kot strokovne podlage za občinski prostorski načrt, katerih konceptualni del bo prav tako javno razgrnjen v tej javni razgrnitvi. Z urbanističnim načrtom se določijo območja notranjega razvoja, celovite prenove z rešitvami in ukrepi za celovito prenovo ter območja širitev, nadalje javne površine s prometnimi ureditvami z mirujočim prometom, zelene površine, temeljne urbanistične in arhitektonske usmeritve ter gospodarska javna infrastruktura.

Nosilec priprave Občinskega prostorskega načrta občine Domžale je Oddelek za urejanje prostora.

Prilogi:

Javno naznanilo

Osnutek strateškega dela občinskega prostorskega načrta Občine Domžale

Avtor: Občina Domžale
Tagi