Občina Domžale sprejema predloge za podelitev priznanj občankam in občanom

Z Občine Domžale obveščajo, da do 31. januarja 2024 sprejemajo predloge za podelitev naziva častna občanka oziroma občan, za podelitev občinskih plaket in nagrad.

Kriteriji za podelitev naziva častna občanka oziroma občan so izjemni dosežki življenjskega dela, ki ga odlikujejo: vizionarstvo, dobrobit, sodelovanje in skrb za blaginjo občine ali promocijo občine.  Nagrado za uspešno delo se podeli za delovanje v daljšem časovnem obdobju na naslednjih področjih: kultura, šport in rekreacija, vzgoja in izobraževanje, raziskovanje, inovatorstvo, področje socialne in zaposlovalne politike, področje gospodarstva, organizacijsko delo v posameznem društvu, zdravstvo, civilna zaščita, varnost in promocija občine ter druge dejavnosti.

Zlata plaketa se podeli za življenjsko delo, pomembne obletnice uspešnega dela, ali za vrhunske uspehe in dosežke, ki so pomembni za razvoj in ugled občine. Srebrna plaketa se podeli za vrsto odmevnih dosežkov v daljšem časovnem obdobju, pomembnih za razvoj in ugled  občine. Bronasta plaketa se podeli za odmevne uspehe v zadnjem  obdobju – kot spodbuda za nadaljnje ustvarjalno delo.

Nagrado za uspešno delo se podeli za delovanje v daljšem časovnem obdobju na naslednjih področjih: kultura, šport in rekreacija, vzgoja in izobraževanje, raziskovanje, inovatorstvo, področje socialne in zaposlovalne politike, področje gospodarstva, organizacijsko delo v posameznem društvu, zdravstvo, civilna zaščita, varnost in promocija občine ter druge dejavnosti.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

 

Tagi