Novi vozni redi vlakov na relaciji Ljubljana – Kamnik Graben v obe smeri

V nedeljo, 10. decembra 2023, začne veljati nov vozni red v notranjem in mednarodnem prometu, ki prinaša spremembe tudi na progi Ljubljana – Kamnik Graben v obe smeri.

Na progi Ljubljana – Kamnik Graben in obratno bo zaradi pričetka prenove in nadgradnje glavne železniške postaje v Ljubljani manjši del vlakov, predvsem izven konic, vozil do začasnega novega postajališča Ljubljana-Šiška.

Z glavno železniško postajo Ljubljana bodo imeli vsi vlaki do oziroma s postaje Ljubljana-Šiška povezavo z novo avtobusno linijo Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) »SŽ Šiška – SŽ Kolodvor – SŽ Šiška«. Linija bo imela vmesne postanke, in sicer na postajah »Tivoli«, »Gosposvetska« in »Bavarski dvor«. Za prevoz z avtobusno linijo LPP na relaciji »SŽ Šiška – Kolodvor – SŽ Šiška« bosta veljali vozovnica SŽ in vozovnica IJPP.

Zaradi načrtovanih obsežnih investicijskih in vzdrževalnih del na ljubljanskem železniškem vozlišču, na projektu novega Potniškega centra Ljubljana, se v voznem redu lahko pričakuje več sprememb, s Slovenskih železnic pa sporočajo, da bodo ključne prekinitve prometa načrtovali v času zmanjšanega prometa (prazniki, vikend, nočni čas).

Podrobneje so spremembe opisane na spletni strani Slovenskih železnic, kjer preko iskalnika voznega reda za notranji promet lahko preverite odhode vlakov pred načrtovano potjo.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

 

Tagi