Nekatere šole v kamniški občini zaradi snega jutri odpovedale pouk

Iz Občine Kamnik sporočajo, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zaradi napovedanih snežnih razmer in s tem zaradi varnosti učencev in zaposlenih, izdalo okrožnico s katero bodo jutri v petek, 6. februarja 2015, prilagodili pouk. Pouk bodo nadomestili v drugem terminu. Glede na razglašen oranžen za območje občine Kamnik in rdeč meteoalarm za večji del države, je bila danes sprejeta odločitev, da se v skladu z izvedbenim programom zimske službe aktivira Štab zimske službe Občine Kamnik.

V nadaljevanju objavljamo kje bo in kje ne bo jutri potekal pouk v kamniški občini ter vozni red dodatnih avtobusov proti Ljubljani in obratno.

Osnovne šole

Osnovna šola Frana Albrehta

  • Matična šola: Pouk bo potekal skladno z urnikom. Opravičeno bodo odsotni učenci, ki se vozijo iz smeri Tunjic in Vranje Peči. Avtobusni prevozi bodo organizirani le iz smeri Markovo po ustaljenem voznem redu. Prehrana bo organizirana.
  • PŠ Mekinje: Pouk bo potekal skladno z urnikom. Prehrana bo organizirana.
  • PŠ Nevlje: Pouk bo potekal skladno z urnikom. Opravičeno bodo odsotni učenci iz naselij Hrib, Poreber, Tučna, Briše, Vir. Prevoz učencev iz naselij Hrib, Poreber, Tučna, Briše, Vir je odpovedan. Prehrana bo organizirana.
  • PŠ Tunjice: Pouk bo odpadel. Varstvo za učence je organizirano od 7. ure dalje. Prevoz učencev iz Tunjic v Kamnik je odpovedan. Učencem, ki bodo prisotni v varstvu, bomo zagotovili prehrano. Običajnega kosila ne bo.
  • PŠ Vranja Peč: Pouk bo odpadel. Varstvo ne bo organizirano. Prevoz za učence z Vranje Peči v Kamnik je odpovedan.

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju: Pouk bo odpovedan v matični šoli, kot tudi v vseh podružnicah, in sicer PŠ Sela, PŠ Motnik, PŠ Zg. Tuhinj. Odpovedani so tudi vsi šolski prevozi.

Osnovna šola 27. julij Kamnik: Pouk bo potekal skladno z urnikom.

Osnovna šola Stranje: Pouk bo potekal skladno z urnikom. Odpovedan je avtobusni prevoz na Gozd.

Osnovna šola Marije Vere: Pouk bo potekal skladno z urnikom.

Osnovna šola Toma Brejca: Pouk bo potekal skladno z urnikom.

Cirius Kamnik: Organizirano bo le varstvo in osnovna oskrba otrok ter mladostnikov, pouka ne bodo izvajali.

Glasbena šola Kamnik: Pouk bo potekal skladno z urnikom.

Srednje šole

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik: Pouk bo potekal skladno z urnikom.

Vrtci

Vrtec Antona Medveda Kamnik: Vrtec Antona Medveda Kamnik v skladu s priporočilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Agencije RS za okolje, ne načrtuje sprememb glede odprtja enot vrtca. Vse enote vrtca bodo odprte po običajnem poslovnem času. Delo so organizirali tako, da bodo enote vrtca odpirali zaposleni, ki živijo v bližini vrtca. Starše otrok so prosili, da poskrbijo za varnost otrok na poti v vrtec in sami presodijo ali je vključitev otroka v vrtec potrebna. V primeru izrednih razmer bodo starše o nadaljnjih ukrepih preko spletne strani vrtca in spletne strani Občine Kamnik.

Vrtec Zarja: Varstvo otrok bo potekalo nemoteno.

Vrtec Peter Pan: Varstvo otrok bo potekalo nemoteno.

Vrtec Sonček: Varstvo otrok bo potekalo nemoteno.

Avtobusni promet

Na redne linije bodo razporejeni dodatni avtobusi (ob isti uri kot je prevoz po normalnem voznem redu), in sicer:

Kamnik-Homec-Mengeš-Domžale-Trzin-Ljubljana ob 6. uri, 6.25 in 7.20.

Poleg rednega avtobusa bo na Avtobusni postaji Kamnik še rezervno vozilo po potrebi: od 6. ure dalje 1 avtobus, od 7.30 dalje 1 avtobus in od 8.10 dalje 1 avtobus.

Domžale-Trzin-Ljubljana ob 7.25, 7.46 in 8.06.

Domžale-Šentjakob-Ljubljana ob 8.15.

Poleg rednega avtobusa bo na Avtobusni postaji Domžale še rezervno vozilo po potrebi: od 8. ure dalje 1 avtobus in od 8.30 dalje 1 avtobus.

Ljubljana-Trzin-Domžale-Mengeš-Homec-Kamnik ob 13.25, 14.05, 14.45 in 15.40.

Železniški promet

Kot so soporočili iz Slovenskih železnic d.o.o., se vozni red vlakov ne bo spreminjal, vlaki pa bodo vozili z več vagoni. Ekipe so pripravljene, vse aktualne informacije bodo objavljene na njihovi spletni strani: http://www.slo-zeleznice.si/.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi