Napovednik pohoda: Gora (Sv. Lovrenc)

Planinsko društvo Domžale lepo vabi na pohod vodniškega odseka, ki bo potekal v soboto, 25. februarja 2023. Število udeležencev na pohodu je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave, ki jih zbirajo do petka, 24. februarja 2023. Gora, tudi Sv. Lovrenc, je visoka 1019 m in je del planote Hrušica. 

Gora, tudi Sv. Lovrenc, ki jo lahko občudujemo z AC pri Postojni na poti proti morju ali nazaj z vrha ponuja izjemno zanimiv razgled. Pogled sega proti Slivnici, Snežniku, Vremščici pa tudi na pivško in postojnsko kotlino. V tem obdobju, med zimo in pomladjo, lahko preseneti visoka snežna odeja, burja ali pa kopnina s pomladanskim cvetjem. Ker pa je blizu pust, ki naj bi že odgnal zimo, organizatorji pričakujejo ugodne razmere za vzpon.

V soboto 25. februarja 2023 bo zbirno mesto ob 8. uri na parkirišču v športni park na Kopališki v Domžalah, kjer se boste udeleženci razporedili v osebne avtomobile.

Dostop je omogočen z vožnjo po AC do Postojne, izvoz za Postojno in po stari cesti do središča mesta, kjer boste zavili levo v smeri proti Studenem. V Studenem je potrebna pozornost na oznako za Lovrenc na levi in po nekaj 100 m ožje ceste se nahaja parkirišče, ki je bilo izbrano kot izhodišče 600m.

V izogib presenečenjem je zimska oprema obvezna. Zimska oblačila, kapa rokavice, dobri planinski čevlji, pohodne palice, nahrbtnik z rezervnimi oblačili. S seboj imejte nahrbtnik, predvsem dovolj tekočine in lahke kalorične hrane. Ne pozabite na osebni dokument, zemljevid, mobitel, foto aparat… po želji.

S parkirišča se boste preko travnika sprehodili do vznožja gore, kjer pa se začne strma pot med borovci proti vrhu. Z višino se odpirajo zanimivi razgledi. Od cerkvice je le še kratek skok do vrha. Sestopili boste predvidoma po isti poti. Predviden čas za vzpon je 1,5 ure, prav tako velja tudi za sestop.

Število udeležencev na pohodu je omejeno na 20, za pohod so obvezne prijave, ki jih sprejemajo do petka, 24. februarja 2023 na mail badger.milan55@gmail.com ali na tel.: 031 621 366.

Pohod bosta vodila: Lili Jazbec in Milan Jazbec, vodnika PZS

Prisrčno vabljeni!

Petra Petravič; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi