Nagradni literarni natečaj za mlade Beseda zdravi se počasi izteka

Z Domžalcem smo se kot medijski pokrovitelj na naš način pridružili akciji 40 dni brez alkohola, ki letos poteka že osemnajstič. Kot v letu 2022, bomo tudi v letošnjem letu na Domžalcu objavili zmagovalna dela, ki jih bo v sklopu literarnega natečaja za mlade z naslovom “Beseda zdravi” in ki poteka vse tja do 31. marca 2023 izbrala žirija.

Nagradni literarni natečaj 2023 je namenjen učencem od 6. do 9. razreda osnovnih šol in vsem dijakom srednjih šol, ki si želijo oddati svoj prispevek na temo družbe brez alkohola. Organizatorji nagradnega literarnega natečaja si želijo spoznati razmišljanje mladostnikov o družbi brez alkohola in o tem, kako lahko življenje brez njega vpliva na naša življenja. Prav tako si želijo mlade spodbuditi k razmišljanju o ohranjanju lepih odnosov, zdravju, blaginji ter pravega veselja in zabave na odgovoren način, brez alkohola in drugih drog. Odločitev za prijatelja, šport, glasbo, razvijanje svojih talentov, uresničevanje svojih sanj in ciljev … je prava izbira, ki nas spodbuja, da pogumno alkoholu rečemo NE.

Nagradni literarni natečaj se počasi izteka, zato lepo vabljeni k oddaji samostojnih avtorskih vsebin izdelanih v slovenskem jeziku (PESEM, ZGODBA, ESEJ ali STRIP). Časa imate še do 31. marca 2023. 

Vse vsebine, ki bodo do 31. 3. 2023 prispele na naslov Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana (s pripisom literarni natečaj »Beseda zdravi.«) ali na e-naslov jana.flajs@karitas.si se uvrstijo v izbor za nagrade. Najboljši prispevki bodo nagrajeni in objavljeni tudi na Domžalcu.

Petra Petravič; Foto: Slovenska karitas

 

Tagi