Načini varčevanja z energijo v gospodinjstvih

Podnebna kavarna

V sredo, 14. decembra, ob 19. uri, lepo vabljeni v Knjižnico Domžale na sproščen pogovor o načinih varčevanja v gospodinjstvu in brezplačno osebno svetovanje o porabi energije.

V projektu LIFE IP CARE4CLIMATE se zavedajo, da je v zadnjem času skoraj neizbežno vprašanje, kako lahko na področju energije privarčujemo v gospodinjstvu. Odgovore bomo poskušali poiskati v moderiranem pogovoru, kjer bodo za strokovno plat poskrbeli gostje iz Ministrstva za infrastrukturo in energetski svetovalci mreže Ensvet.

Uvodni pogovor, kjer se bomo dotaknili učinkovite trajnostne mobilnosti in dejanj, s katerimi lahko učinkovito privarčujemo, se bo nato preoblikoval v osebno, brezplačno svetovanje glede porabe energije v gospodinjstvu. To bo namreč priložnost, da z energetskimi svetovalci mreže ENSVET EKO SKLAD, j.s., spregovorite o učinkoviti rabi energije v vašem domu, povprašate o morebitnih subvencijah in se informirate, kako lahko konkretno pri vas doma prihranite z energijo.

Prisotni se bodo lahko preizkusili v znanju na podnebnem kolesu sreče ter si postregli z brezplačno kavo iz pravične trgovine in piškoti.

Dogodek je brezplačen in je namenjen vsem, ki želijo s spremembo svojih navad v bolj trajnostne prispevati k blaženju podnebnih sprememb in privarčevati pri stroških za energijo. Prijave niso potrebne.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, oprtih na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, ki soustvarjajo projekt LIFE IP CARE4CLIMATE.

Organizatorja dogodka sta Knjižnica Domžale in LIFE IP CARE4CLIMATE.

Knjižnica Domžale

Tagi