Na sprehod po Pravljičnem Šumberku z vodniki in jamarji

V soboto, 10. junija 2023 ob 10. uri lepo vabljeni na sprehod po Pravljičnem Šumberku v spremstvu interpretativnih vodnikov in jamarjev.

Domžale so namreč mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo med vodenim pohodom po pravljično – doživljajski poti na pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah izjemno pomemben

Na poti bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti.

Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer bodo obiskovalci lahko kupili knjižico Pravljični Šumberk. Pot po Pravljičnem Šumberku je dolga 3,54 km in dobro označena. Za vsa doživetja pa so potrebne 3 ure.

Organizatorji priporočajo lahko pohodno obutev, pa seveda nekaj malice in pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka.

Dobimo se v soboto, 10. junija 2023 ob 10. uri v Češminovem parku.

Petra Petravič; Foto: Visit Domžale

 

Tagi