Na sporedu dirkaški spektakel – Avtokros Moravče 2022/2

V soboto, 8. in nedeljo, 9. 2022, oktobra se bo na dirkališču Kaps pri Moravčah odvila zadnja letošnja dirka v avtokrosu za prvenstvo CEZ (centralno europska zona) ter prvenstvo Slovenije in Hrvaške. Dirko organizira domžalski klub ASC Mustang, ki se že vrsto let ukvarja z organizacijo tovrstnih tekmovanj, pod okriljem zveze za avtošport Slovenije AŠ 2005.

Na dirkališče Kaps, ki se nahaja v bližini vasi Dvorje pri Moravčah se drugi vikend v oktobru ponovno obeta pravi dirkaški spektakel, na katerem bodo na svoj račun prišli vsi, ki so željni atraktivnih vožnje in bencinskih hlapov.

Po besedah Staneta Sušnika, predsednika ASC Mustang in direktorja komisije za avtokros SLO se bo tekmovanja udeležilo preko 50 voznikov iz več evropskih držav (SLO, HR, CZ, SK, I, A, SRB, H …). Prireditev bo potekala v soboto od 10.00 do predvidoma 17.00 ter v nedeljo od 10.00 do 17.00. Ta dirka bo še posebej zanimiva, saj se s to dirko zaključuje tudi sezona v CEZ prvenstvu, ki pa še nima določenega prvaka.

“Ker organizacija dirke pomeni velik zalogaj, bi se rad organizacijski odbor zahvalil vsem pokroviteljem in vsem ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi te prireditve. Poleg tega bi vse bralce povabil na ogled tega spektakla ter pozval vse obiskovalce, da spoštujejo navodila službujočih, saj nam več kod dirkanje pomeni varnost vseh ki bodo na prireditvenem prostoru in tudi ostalih,” je povedal Sušnik.

Vse, ki pa bodo tiste dni prisotni na cesti Krtina – Moravče pa pozivajo k strpnosti in upoštevanju označb ter rediteljev, obenem pa se jim opravičujejo za morebitne težave na poti.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca, ASC Mustang (letak)

 

Tagi