Mladinski izlet na morje: od Strunjana do Pirana

Zadnji izlet v tem šolskem letu bomo v Planinskem društvu Domžale prilagodili letnemu času in se podali na slovensko obalo. Čakata nas približno 2 uri lahke hoje po raznolikih poteh, vse od Strunjana do Pirana. Na poti si bomo ogledali Strunjanski klif, soline v Strunjanu in ozke srednjeveške ulice Pirana. Našli bomo čas tudi za kopanje, če le bodo temperature to dopuščale.

Zbirni mesti: v soboto, 10. junija 2023, ob 7.00 v Preserjah pri Radomljah pred šolo – stari del in 7.15 v Domžalah na parkirišču v športnem parku Domžale (pri bazenu). Organiziran je avtobusni prevoz.

Zaključek izleta: izlet bomo končali med 17.30 in 18.00.

Vreme: pohod bo v vsakem vremenu, v primeru dežja bo krajši in brez kopanja.

Obvezna oprema: tokratni izlet je še vedno planinski, potrebna je vsa standardna oprema: pohodni čevlji, nahrbtnik, vetrovka, udobne hlače, malica in pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh, vrečka za smeti in dnevnik Mladega planinca.

Izlet je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo obiskujejo.

Seveda pa gremo tudi na morje, zato nikakor ne pozabite na zaščito proti soncu (kapa s šiltom, sončna očala, krema) in seveda kopalno opremo (brisača, kopalke, vrečka za mokre stvari), dobrodošle so tudi kakšne družabne igre (karte). Nahrbtnik mora biti dovolj velik za vso opremo (ali pa brisača dovolj majhna), saj jo bomo nosili s seboj.

Prispevek za izlet je 10 evrov.

Prijave: sprejemajo vključno do srede, 7. junija 2023, na elektronski e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si

Ob prijavi naj bo navedeno: ime in priimek otroka, osnovna šola, razred in gsm starša.

Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384 854), mentor planinske skupine.

Vabljeni!

Luka Skočir, načelnik vodniškega odseka; Foto: Leander Kermauner

 

Tagi