Mednarodna revija starodobnikov DSV Kamnik 2023

Društvo starodobnih vozil Kamnik lepo vabi od petka, 19., do nedelje 21. maja 2023, na Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2023. Na edinstveni tovrstni reviji v Sloveniji se bodo predstavila starodobna vozila v štirih skupinah.

V prvi skupini bodo posebno atraktivni starodobniki, v drugi skupini motoristi do letnika 1945, v tretji društveni starodobniki in četrti skupini starodobniki od letnika 1889 do letnika 1945. Skupaj se bo tako predstavilo 80 vozil.

Revija se bo pričela v soboto, 20.5.2023 s prihodom vseh udeležencev v Kamnik. Starodobniki bodo v dopoldanskem času od 9. ure dalje v centru Kamnika predstavljeni in postavljeni na ogled obiskovalcem. Ob 10.30 uri bo nastopil Celjski Dixieland Ansambel, ob 11.30 uri bo na Glavnem trgu potekala uradna otvoritev revije, s pozdravi predsednika DSV Kamnik Miroslava Vrhovnika, v.d. direktorja ZTŠK Kamnik Luka Svetca, predsednika SVS Leona Vrtovca, predstavnika FIVE Janka Uratnika in župana Občine Kamnik Mateja Slaparja.

Ob 13. uri se bodo udeleženci Mednarodne revije starodobnikov DSV Kamnik 2023 popeljali na panoramsko vožnjo proti Komendi, kjer bodo nato na Hipodromu postavljeni na ogled obiskovalcem. Prisotne bo pozdravil tudi župan Občine Komenda Jurij Kern. Občina Komenda sočasno praznuje tudi občinski praznik, ki ga bodo starodobniki še polepšali. Ob 17. uri pa se bodo vozila vrnila v Kamnik in sicer v Samostan Mekinje.

Starodobnik. (Foto: Arhiv Društvo starodobnih vozil Kamnik)

V nedeljo, 21.5.2023 ob 9. uri bodo vozila krenila na pot proti Arboretumu Volčji potok, kjer bodo postavljena na ogled po celotnem parku. V popoldanskih urah pa bo čas za modno revijo starodobnih oblačil udeležencev.

Za vzdušje bo poskrbel Jože Još z z lajno in popeljal se bo z visokim kolesom po parku. Vozila bodo na ogled do 17. ure.

Lepo vabljeni.

Petra Petravič; Foto: Arhiv Društva starodobnih vozil Kamnik

 

Tagi