Lekarna Bistrica: Program aktivnosti od 20. do 25. junija 2024

Ta teden so v Lekarni Bistrica pripravili predavanje z naslovom Mravljinčenje v roki – Sindrom torakalnega izhoda ter ultrazvočno merjenje kostne gostote. Dogodka bosta potekala v prostorih Lekarne Bistrica v Mercatorjevem centru Domžale. 

  • Četrtek, 20. junij 2024

9.00-11.00 MRAVLJINČENJE V ROKI – SINDROM TORAKALNEGA IZHODA – Tadej Rokavec, dipl. fizioterapevt, Manualni Fizio Center.

Predavanje je namenjeno vsem, ki želijo natančneje spoznati različne vzroke mravljinčenja v zgornjem udu. Spoznali boste osnovno anatomsko zgradbo ter podrobneje spoznali živčni sistem zgornjega uda. Na predavanju boste tudi opredelili simptom mravljinčenja, razumeli, zakaj nastane, in se naučili, kako si lahko pomagate.

  • Sobota, 22. junij 2024

9.30-12.00 ULTRAZVOČNO MERJENJE KOSTNE GOSTOTE – Zveza društev bolnikov z osteoporozo.

Ultrazvočno merjenje gostote kosti pokaže morebitne ogroženosti za osteoporozo. To je sistemska bolezen kosti, ki se pojavi brez očitnih znakov. Kostna gostota se zmanjšuje, prav tako se polagoma spreminja tudi struktura kostnine. Vse to pomembno vpliva na trdnost kosti in odpornost na vsakdanje obremenitve. Meritev je plačljiva in sicer 6 eur na meritev/osebo, opravljali jo bodo predstavniki Zveze društev bolnikov z osteoporozo.

Zaradi velikega zanimanja se je potrebno na meritve predhodno naročiti na številko 08 205 48 58 ali osebno v lekarni.
  • Torek, 25. junij 2024

V torek, 25. junija 2024, bo Lekarna Bistrica zaprta zaradi praznika. Vse ostale dni delajo normalno po urniku.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Lekarna Bistrica

Tagi