Lekarna Bistrica: Program aktivnosti 11. – 14. 3. 2024

Prihodnji teden bodo v Lekarni Bistrica ponovno organizirali brezplačne strokovne posvete, predavanja in meritve. Vsi dogodki bodo potekali v prostorih Lekarne Bistrica v Mercator centru Domžale, Cesta talcev 4.

Pravočasno se naročite na meritve in svetovanje, saj je število prostih mest omejeno. to lahko storite osebno v Lekarni Bistrica ali preko telefona 08 205 48 58.

V prihodnjem tednu sta na voljo dva termina predavanj na temo skolioze, ki ju bo vodil g. Tadej Rokavec. Skolioza je nepravilna ukrivljenost hrbtenice in povzroča stransko ukrivljenost hrbtenice. Do takšne ukrivljenosti privede rotacija vretenc. Najpogosteje se pojavi med rastjo in se pri otrocih in mladostnikih pogosto pokaže kot nepravilna drža (npr. asimetrija ramen, nagnjenost v eno stran). Hujšo ukrivljenost spremljajo bolečine v hrbtu. Pomembno je, da jo pravočasno odkrijemo. Pri otrocih je to običajno potom sistematskih pregledov.

S predavanji želimo ozaveščati ljudi, da niso vse vaje ali terapije primerne za vse vrste bolečin v telesu. Kot nekatere vaje lahko koristijo pri določeni patologiji, lahko enake vaje pri drugem patološkem stanju povzročijo več škode kot koristi. Udeleženci predavanja bodo prejeli informacije o različnih možnih vzrokih bolečine v določenem delu telesa ter nasvete za lajšanje patološkega stanja.

Udeleženci lahko s seboj prinesejo zdravniške izvide in zaprosijo za kakršnekoli nasvete.

Prednost strokovnega posveta je usmeritev osebe na najustreznejšo rehabilitacijo oz. pridobitev ustreznih nasvetov za samorehabilitacijo. Na predavanjih poteka razlaga s primernimi slikami. Na koncu vsakega predavanja demonstriramo vaje v živo za samopomoč pri določenem patološkem stanju.

TADEJ ROKAVEC, dipl. fiziot.

Program aktivnosti v Lekarni Bistrica – 11. do 14. marec

 

  • Ponedeljek, 11. marec 2024,

10.00-12.00 MERJENJE GLUKOZE IN HOLESTEROLA V KRVI. Center za krepitev zdravja ZD Domžale

18.00-20.00 SKOLIOZA. Tadej Rokavec, dipl.fiziot., Manualni Fizio Center.

  • Torek, 12. marec 2024,

15.30-18.00 ANALIZA IN SVETOVANJE O NEGI NOHTOV IN STOPAL, Center medicinske pedikure AN.NIKA.

  • Četrtek, 14. marec 2024,

9.00-11.00 SKOLIOZA. Tadej Rokavec, dipl. fiziot., Manulani Fizio Center

Vsi pregledi in predavanja so BREZPLAČNI. Zaradi velikega zanimanja se je potrebno predhodno naročiti na številko 08 205 48 58 ali osebno v lekarni.

 

Avtor: Saša Obersnu; Foto: Lekarna Bistrica

Tagi