Le še nekaj dni do zaključka dveh natečajev

Delite z nami fotografije vaših sanjskih kotičkov za branje ali kratke, resnične zgodbe o spominih na preživljanje poletij. Rok za oddajo vaših prispevkov je 22. september.

22. septembra 2021 se v Knjižnici Domžale zaključujeta dva natečaja:
Bralni kotiček – fotografski natečaj

in

Spomini na poletja – literarni natečaj.

Ni lepšega, kot če se s knjigo v roki zavlečemo v svoj bralni kotiček, kjer se lahko odklopimo od zunanjega sveta in se popolnoma potopimo v svoj svet. Naj bo to zima, jesen, pomlad ali poletje, vedno se nekam zavlečemo in strastno listamo po čarobnem svetu besed. Morda spomladi in poleti radi berete zunaj, v parku na klopci, na ležalniku na plaži, na travniku ali kje drugje, a vsak knjižni molj ima tudi doma svoj najljubši kotiček za branje.

Delite z nami fotografije vaših sanjskih kotičkov za branje, na katerih mora biti tudi knjiga. Še lepše bo, če boste na fotografiji tudi vi ali del vas, vaši najbližji ali prijatelji med branjem. Bralni kotiček je lahko nekje pod milim nebom ali v vašem domu, naključen ali vsakdanji prostor, kjer se sproščate z branjem. Zraven pripišite kratek odlomek iz knjige, ki jo boste prebrali med poletjem in vas bo najbolj nagovoril, se vas dotaknil.

Če ste dopolnili 60 let in vam ni težko pisati in obujati spomine, vas vabimo, da nam pošljete kratko, resnično zgodbo o vaših spominih na preživljanje poletij, poletnih počitnic.

Zanima nas, kje ste jih preživljali, kje ste se kopali in se hladili, kako so izgledali brezskrbni dnevi, kako dišijo spomini na vaša poletja. Predvsem bi radi vedeli, kako ste preživljali poletja v domačem kraju. K pisanju vabimo vse, ki ste mladost preživljali v Domžalah, Moravčah, Lukovici, Mengšu ali Trzinu. Tako bomo obudili spomine na naše reke, potoke, travnike in gozdove, ki so vam zagotovo ponujali obilo terena za raziskovanje, igro in druženje s prijatelji.

Spremljajte spletno stran Knjižnice Domžale.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi