Ko bom velik, bom gasilec

V nedeljo, 18. septembra 2022, med 9. in 13. uro bo v Češminovem parku v Domžalah potekala prireditev “Ko bom velik, bom gasilec”, na kateri bodo gasilci iz gasilskih društev Gasilske zveze Domžale otrokom in njihovim staršem predstavljali gasilsko dejavnost, pripravili pa bodo tudi številne poučne delavnice in poligone z gasilsko tematiko. Dogodek bo priložnost, da se bodo otroci lahko prelevili v prave gasilce ter se preizkusili v gasilskih spretnostih in veščinah.

Prireditev, ki bo potekala v organizaciji Komisije za mladino pri Gasilski zvezi Domžale je v prvi vrsti namenjena osnovnošolski mladini, za njih pa pripravljajo pravo gasilsko dogodivščino. Na prireditvenem prostoru, ki se bo raztezal po celotnem Češminovem parku, vključno z igriščem pri OŠ Domžale, bodo imela posamezna gasilska društva svoje točke, na katerih bodo obiskovalcem predstavljali svojo dejavnost, za otroke pa bodo pripravili različne delavnice in poligone.

Z omenjenim dogodkom želijo gasilsko dejavnost predstaviti širši javnosti, predvsem najmlajšim, saj si želijo, da se v gasilska društva vključi čim več otrok. Na tej prireditvi so se bodo otroci iz prve roke lahko seznanili, kakšne aktivnosti jih čakajo, če se vključijo v gasilske vrste. V Gasilski zvezi Domžale dajo velik poudarek pri delu z mladino, saj se za njih tekom celotnega leta odvijajo številne aktivnosti, tekmovanja, orientacije, kvizi ter druga družabna srečanja in dogodki, ki popestrijo njihov vsakdan.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi