Knjige za dislektike

Minuli teden je potekal evropski teden ozaveščanja javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah. Za disleksijo so značilne težave z branjem, pisanjem in črkovanjem.

V Knjižnici Domžale najdete knjige, ki so v pomoč tako staršem, kot tudi strokovnim delavcem pri boljšem razumevanju otrok z disleksijo.

Na oddelku za otroke in mladino najdete posebej označene knjige, ki so primerne za bralce z disleksijo. Najdete jih na Vodniku za lažji izbor knjig, ki vam bo pomagal pri iskanju knjig glede na žanr. Znaki so na knjigah.

V kolikor bi vam zmanjkalo navdiha za branje, ali bi potrebovali nasvet, morebiti vam zbiranje primerne knjige povzroča prevelik stres, vam je rubrika Z NAŠIH POLIC lahko v izjemno pomoč. Izpostavili pa so tudi zbirko DISLEKSIJA.

Lepo vabljeni v soboto, 15. oktobra 2022, ob 10.00 uri v Knjižnico Domžale na predstavitev zbirke slovenskih ljudskih pravljic v lahkem branju, ki je nastala v okviru projekta, sofinanciranega s strani Ministrstva za kulturo. Projekt izvaja Zavod Risa. Prijave na dogodek potekajo preko e-maila na: jana.tittl8@gmail.com

Več informacij je dostopnih na spletni strani www.knjiznica-domzale.si

Petra Petravič; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi